ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ,ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ .
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ....


Ακολουθεί η επιστολή αποχώρησης:

" Αξιότιμοι και Αξιότιμες Συνδημότες και Συνδημότισσες
Αγαπητοί  κύριοι Συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Είναι γνωστή σε όλους μας η παρουσία μου στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Κερατσινίου από το 1994 μέχρι και σήμερα. Γνωρίζετε όλοι καλά ότι η παρουσία αυτή πάντα υπάκουε σε αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες. Διακρινόταν και διακρίνεται από αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια.
Η διαφάνεια, η αλήθεια, η προσφορά στο Κερατσινιώτικο λαό, η πίστη μου στις δημοκρατικές και συλλογικές προσπάθειες και λειτουργίες υπήρξαν ο οδηγός της  δράσης μου  από την πρώτη στιγμή που ζήτησα την ψήφο του Κερατσινιώτικου λαού. Ποτέ δεν άλλαξα στάση. Ποτέ δεν έβαλα νερό στο κρασί μου. Ποτέ δεν σιώπησα.
Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές συμμετείχα στο συνδυασμό "ΚΑΛΗΜΕΡΑ", του οποίου επικεφαλής είναι ο σημερινός Δήμαρχος Λουκάς Τζανής. Πιστεύοντας στις διακηρύξεις του για νέο πνεύμα, ανανέωση, διαφάνεια, αξιοκρατία, συμμετοχή.  Θεώρησα ότι δημιουργείται ένας νέος πόλος  στηριγμένος σε νέες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις που θα μπορούσε και στη συνέχεια να διοικήσει με μεθοδικότητα, σοβαρότητα και σαφείς προτεραιότητες στο Δήμο.
Βρίσκομαι όμως στη δυσάρεστη θέση, μετά από ένα χρόνο θητείας της νέας διοίκησης να ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ από το συνδυασμό του δημάρχου Λουκά Τζανή, γιατί τίποτα από όσα πίστεψα, δεν υλοποιείται με τον τρόπο που διοικείται ο Δήμος μας. Αντίθετα, ζούμε εποχές στο Δήμο που παραπέμπουν σε λογικές πολιτευτών περασμένων δεκαετιών.
Αντί για διαφάνεια και αξιοκρατία, βλέπουμε εκατοντάδες "εθελοντές" με ή χωρίς συμβάσεις, δίχως κριτήρια επιλογής, σε υπηρεσιακές θέσεις καταρρακώνοντας την δομή και λειτουργία του Δήμου. Εκατοντάδες "εθελοντές" με... πληρωμή (!) ή με  υπόσχεση πληρωμής, αφού οι περισσότεροι παραμένουν απλήρωτοι.
Αντί για σεβασμό στη διαφάνεια και τη νομιμότητα, βλέπουμε δεκάδες Συμβάσεις Επεξεργασίας προτάσεων, που άλλες υποκρύπτουν προσλήψεις ημετέρων και άλλες μελέτες που θα έπρεπε να ανατεθούν μέσω άλλων διαδικασιών και με άλλη κοστολόγηση.
Αντί για μεγαλύτερη δημοκρατικότητα βλέπουμε υποβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο συνειδητά δεν έρχονται προς συζήτηση κορυφαία θέματα της πόλης, για τα οποία διαρρέονται ειδήσεις στο Τύπο, όπως το θέμα του ΜΕΤΡΟ, της αξιοποίησης του παλιού εργοστασίου Καρχαμάνογλου, το Κέντρο Υγείας κλπ.
Γινόμαστε μάρτυρες μιας αυταρχικής συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής απέναντι σε φορείς της πόλης μας, γεγονός που απομονώνει τη δημοτική αρχή από ζωντανές ομάδες της πόλης όπως επί παραδείγματι ο Εμπορικός Σύλλογος Κερατσινίου.
Αντί για έμφαση σε ότι αφορά την συνολική κοινωνική προσφορά του δήμου, βρισκόμαστε σε μια παντελή ουσιαστικά εγκατάλειψη της Δημοτικής Επιχείρησης στη μοίρα της, μιας επιχείρησης που έχει ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία καλλιτεχνικών τμημάτων, αθλητικών ακαδημιών και κοινωνικών προγραμμάτων που αγγίζουν τη ζωή χιλιάδων παιδιών, νέων και δημοτών κάθε ηλικίας. Η επιχείρηση καταρρέει, οι εργαζόμενοί της είναι απλήρωτοι. Η Δημοτική Αρχή, κινούμενη σε Λουδοβίκεια μακαριότητα, όχι μόνο δε λαμβάνει κανένα μέτρο για την αποφυγή  της χρεοκοπίας, αλλά και δεν ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο και το μόνο που κάνει είναι να διορίζει νέα διοικητικά συμβούλια σε αυτή.
Το οικονομικό πρόβλημα του δήμου έχει πάρει εκρηκτικές  διαστάσεις, ενώ ήταν ο μόνος μη προβληματικός οικονομικά δήμος  της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά στις αρχές του 2011 (δηλαδή δεν ήταν στο "κόκκινο"). Σήμερα όμως, με τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε, θα επιδεινωθεί η οικονομική κατάστασή του, αφού δεν λήφθηκε καμιά μέριμνα για τη συγκράτηση των δαπανών.
Η ανυπαρξία σχεδίου, που έχει η δημοτική αρχή υποκαθίσταται από συνεντεύξεις Τύπου μεγαλεπήβολων και ανέφικτων σχεδίων, όπως η πίστα Formula ή παρουσιάσεις μελετών από τεχνικές εταιρείες και μελετητές. Η πολιτική δεν είναι επικοινωνία και τα προβλήματα των πολιτών δεν αντιμετωπίζονται με συνεντεύξεις  Τύπου αλλά με σχέδιο και δουλειά για την υλοποίησή του. Ας καθαρίσουμε την πόλη από τα σκουπίδια, ας σχεδιάσουμε εφικτούς στόχους και μετά συζητάμε τα ανέφικτα αλλά μεγάλα σχέδια.
Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες ακόμα παραδείγματα δυσλειτουργιών, δεν έχει όμως νόημα. Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή δεν μπορούν να διοικήσουν με μεθοδικότητα, ικανότητα, αποτελεσματικότητα το Δήμο. Προχωρούν δίχως πυξίδα. Πολύ φοβάμαι ότι από εδώ και πέρα τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά.
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να συνεχίσω να συμμετάσχω στη παράταξη της πλειοψηφίας.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.
ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ.
ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ,

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΙΩΠΗΣΩ.
ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ.
ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 18/1/2012


Με εκτίμηση
ΜΑΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ"


 
Top