Προσφυγή Σεραφείμ κατά ανέγερσης τεμένους στον Ελαιώνα
Να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση (7.11.2011) για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα Αττικής, ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού.
Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κατασκευαστεί με δαπάνες του Δημοσίου, ισλαμικό τέμενος στον Ελαιώνα, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα δοκιμάζεται οικονομικά, παραβιάζει πλέγμα συνταγματικών διατάξεων. Σημειώνεται ότι για να στεγαστεί το πρώτο ισλαμικό τέμενος, θα ανακατασκευαστεί το κεντρικό συνεργείο του Ναυτικού στην περιοχή και η δαπάνη θα φθάσει στα 846.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει ανάμεσα στα άλλα ο μητροπολίτης Σεραφείμ στην προσφυγή «Η ίδρυση ενός τεμένους μέσα στο κέντρο της πόλης των Αθηνών όχι μόνο θα πλήξει τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη της ελληνικής κοινωνίας, αλλά θα αποτελέσει και το εναρκτήριο λάκτισμα μίας σειράς γεγονότων που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην αποδόμηση της συνοχής του ελληνικού έθνους, ως λαού χριστιανών ορθοδόξων».
 
Top