Τα 10 καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών παρουσίασε μέσω της εφημερίδας Daily Mail  ο διάσημος φωτογράφοςTerry O’Neil.

Ο φωτογράφος επέλεξε φωτογραφίες όπως του Μοχάμεντ Άλι που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερες στην ιστορία των σπορ, μέχρι ένα πορτραίτο της «άγνωστης» τότε  Αντζελίνα Τζολι, της Ελίζαμπέθ Τείλορ αλλά και ενός Αμερικανού πεζοναύτη.
1. Μοχάμεντ Άλι (NEIL LEIFER)
Μοχάμεντ Άλι (NEIL LEIFER)
Το στιγμιότυπο του Μοχάμεντ Άλι την ώρα που έριξε νοκ – άουτ το Sonny Liston  θεωρείται μια από τις καλύτερες φωτογραφίες στην ιστορία των σπορ. Τραβήχτηκε στο τέλος του μεταξύ τους αγώνα το 1965 από τον Neil Leifer.
2. Μέριλιν Μονρό (ΜBERT STERN)
Μέριλιν Μονρό (ΜBERT STERN)
Η φωτογράφιση του ειδώλου έγινε τον Ιούνιο του 1962, έξι εβδομάδες πριν το θάνατό της, για λογαριασμό του περιοδικού Vogue. Τότε, όλοι οι φωτογράφοι έδιναν μεγάλη σημασία στο μπούστο της Μέριλιν, ωστόσο ο Stern αποφάσισε να εστιάσει στο πρόσωπο και την πλάτη της.
Το ίδιο κόνσεπτ είχε μια παρόμοια φωτογράφιση του καλλιτέχνη με την Lindsay Lohan για τον New Yorker το 2008.
3. Τέρενς Σταμπ (TERENCE DONOVAN)
Μέριλιν Μονρό (ΜBERT STERN)
Ο ηθοποιός φωτογραφήθηκε από τον Donovan το 1967, στα γυρίσματα της ταινίας «Far From The Madding Crowd».
O Terry ακόμα και σήμερα δε μπορεί να χωνέψει την  αυτοκτονία  του το  1996.
4. Ελίζαμπεθ Τέιλορ (ANONYMOUS)
Μέριλιν Μονρό (ΜBERT STERN)
Σύμφωνα με τον φωτογράφο , η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είναι μια από τις ομορφότερες γυναίκες που έχει δει ποτέ ο πλανήτης, και το συγκεκριμένο πορτραίτο είναι ένα από τα καλύτερά της.
«Αγαπώ αυτή τη φωτογραφία ι επειδή, κατά βάθος, πίσω από την σταρ του σινεμά υπήρξε ένα  πολύ συνηθισμένο κορίτσι που ήταν αρκετά ντροπαλό» αναφέρει ο Neil.
5. Αντζελίνα Τζολί (GEORGE HOLZ)
Μέριλιν Μονρό (ΜBERT STERN)
Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε το 1998, όταν η Αντζελίνα Τζολί ήταν ελάχιστα γνωστή, κι αυτό κυρίως χάρη στο διάσημο μπαμπά της. Ο Holz την είχε εντοπίσει ενώ έπαιζε ένα μικρό ρόλο σε τηλεοπτική σειρά της εποχής, ωστόσο, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, «τα πάντα επάνω της φώναζαν ότι μια μέρα θα γίνει μεγάλη σταρ».
6. Όντρεϊ Χέπμπορν (TERRY O’NEILL)
Μέριλιν Μονρό (ΜBERT STERN)
Η ηθοποιός φωτογραφιζόταν πάντα ως η στιλάτη και γλυκιά σταρ του Χόλιγουντ, ωστόσο, σύμφωνα με το φωτογράφο, είχε και μια αστεία πλευρά, την οποία αποτύπωσε ιδιαίτερα επιτυχημένα στο Σεν Τροπέ το 1967.
7. Αμερικανός πεζοναύτης (WEUGENE SMITH)
Μέριλιν Μονρό (ΜBERT STERN)
«Αυτό το πορτραίτο ενός Έλληνα πεζοναύτη  του Αμερικανικού Στρατού  που προσπαθεί να επιβιώσει στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πάντα με συγκινεί. Μπορείς ξεκάθαρα να δεις πως ένας όμορφος, νεαρός άνδρας, σκληραίνει και χάνει τη λάμψη του εξαιτίας του πολέμου», αναφέρει ο φωτογράφος, σχολιάζοντας τη φωτογραφία του Smith, τον οποίο και θεωρεί έναν από τους καλύτερους φωτογράφους που υπήρξαν

8. Γουίνστον Τσόρτσιλ (KARSH)
Μέριλιν Μονρό (ΜBERT STERN)
Το συγκεκριμένο πορτραίτο του Καναδού φωτογράφου τραβήχτηκε το 1941 και έχει όλα όσα θα περίμενε κανείς από μια φωτογραφία του Γουίνστον Τσόρτσιλ: την χαρακτηριστική έκφραση του μπουλντογκ, τον αέρα της εξουσίας, και την αυστηρότητα ενός σοβαρού πολιτικού.
Η φωτογραφία θεωρείται «κλασική» αναφέρει ο φωτογράφος
9. Άντονι Μπλαντ (LORD SNOWDON)
Μέριλιν Μονρό (ΜBERT STERN)
Ο  Μπλαντ ήταν για χρόνια ο υπεύθυνος της συλλογής φωτογραφιών της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία απαθανατίστηκε ενώ εξετάζει ένα φωτογραφικό σλάιντ του Πάμπλο Πικάσο.
10. Νεαρή Αφγανή (STEVE MCCURRY)
Μέριλιν Μονρό (ΜBERT STERN)
Όταν η συγκεκριμένη φωτογραφία έκανε την εμφάνισή της στο εξώφυλλο του περιοδικού National Geographic το 1985, πολλοί χαρακτήρισαν τη 12χρονη κοπέλα του πορτραίτου ως την «Αφγανή Μόνα Λίσα, κυρίως λόγω του έντονου βλέμματος της, το οποίο ο  ΜcCurry  απαθανάτισε με μεγάλη επιτυχία.
Είκοσι χρόνια αργότερα ο φωτογράφος επέστρεψε στο χωριό και βρήκε την νεαρή και τη φωτογράφησε άλλη μια φορά.

http://www.pireasnews.gr/
 
Top