Τάσεις φυγής, μεγάλη απογοήτευση και εξάρτηση από τους γονείς τους έχουν η νέοι στην Ελλάδα όπως αποκαλύπτουν τα συγκλονιστικά στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε...
με τη συμμετοχή ανθρώπων, ηλικίας 18 μεχρι 34 ετών. .

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής , 7 στους 10 νέους λένε ότι δεν έχουν κάποιο σχέδιο για τη ζωή τους και θα αναζητούσαν το μέλλον του στο εξωτερικό, ενώ το 72,8% αναφέρει πως δεν έχουν ένα εισόδημα που να αρκεί για να ζήσουν.

Περισσότεροι από τους μισούς, το 54% αναφέρουν ότι τους στηρίζουν οι γονείς τους.Εντυπωσιακό είναι ότι το 63,7% θεωρεί ότι ούτε στο μέλλον θα έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ενώ το 66,4% λένε ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα έφευγαν από τη χώρα για να δουλέψουν έξω.

Παρόλη τη δυσαρέσκεια το 42,9% λένε ότι δεν συμμετέχουν ποτέ σε διαδηλώσεις και μόνο το 10,4% αναφέρουν ότι συμμετέχουν τακτικά.Στην ερώτηση «Ποια από τις παρακάτω λέξεις εκφράζει καλύτερα την ψυχολογία σας αυτή την εποχή;» μόνο το 1,1% των ερωτηθέντων νέων απαντά «χαρά», την «ελπίδα» επιλέγει το 8,3%, ενώ κυριαρχούν η «ανησυχία» (35,7%), η «απαισιοδοξία/φόβος» (28%) και η «οργή» (17,9%).

http://www.iefimerida.gr/
 
Top