Αρκετά είναι τα ανοιχτά «μέτωπα» που υπάρχουν στον Ολυμπιακό αναφορικά με τα συμβόλαια που λήγουν, τους δανεικούς αλλά και τους… αδικημένους. Ποιες είναι οι σκέψεις των ερυθρόλευκων.
Από τη στιγμή που θα μπει το 2012, πέντε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα έχουν αυτομάτως το δικαίωμα να υπογράψουν από τώρα σε ομάδα της αρεσκείας τους καθώς τα συμβόλαιά τους λήγουν την 1η Ιουνίου. Βεβαίως, όλοι τους αναμένεται να κάνουν πρώτα μια κουβέντα με τον Ολυμπιακό προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Ο λόγος γίνεται για τους Αριέλ Ιμπαγάσα, Όλοφ Μέλμπεργκ, Φρανσουά Μοντέστο, Μάρκο Πάντελιτς και Φραν Γέστε. Οι τέσσερις πρώτοι έχουν εκφράσει κατά καιρούς την επιθυμία τους να παραμείνουν στο Λιμάνι και λογικά δεν θα μπουν στη διαδικασία να ξεκινήσουν επαφές με άλλη ομάδα πριν συζητήσουν με τον Ολυμπιακό. Για τους τρεις πρώτους μάλιστα, Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ και Μοντέστο, θεωρείται μάλλον δεδομένο ότι ο σύλλογος θα τους προτείνει μονοετή ανανέωση αφού τους θεωρεί βασικά στελέχη της ομάδας και ταυτόχρονα θέλει να τους επιβραβεύσει για την αγωνιστική προσφορά αλλά και το ήθος τους.

Όσον αφορά στον Μάρκο Πάντελιτς δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο και οι πιθανότητες παραμονής του πρέπει να θεωρούνται μοιρασμένες, κυρίως επειδή ο Βαλβέρδε δεν «καίγεται» για την παραμονή του.

Αντίθετα, δύσκολα θα παραμείνει στον Θρύλο b, αφού έως τώρα ουσιαστικά δεν έχει προσφέρει τίποτα, πλην μιας ασίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μαρσέιγ και τον περισσότερο καιρό είναι εκτός με τραυματισμούς. Λογικά θα μείνει ελεύθερος εκτός πια αν αρχίσει να αποδίδει στο δεύτερο μισό της περιόδου.

Επιπλέον, στον Ολυμπιακό πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν και με όσους έχουν έρθει ως δανεικοί, δηλαδή τους Πάμπλο Ορμπάιθ, Ζαν Μακούν και Ιβάν Μαρκάνο. Οι δύο Ισπανοί είναι αυτοί που, λόγω Βαλβέρδε, συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες παραμονής, με τον Καμερουνέζο να αρκετά πίσω αφού ακόμη και όταν ήταν υγιής, ο «Τσινγκούρι» δεν του εμπιστεύθηκε θέση στο αρχικό σχήμα. Αν πάντως ο Βαλβέρδε δεν παραμείνει στο Λιμάνι, δύσκολα θα συμβεί το ίδιο με κάποιον από τους τρεις.

Τέλος, μια τελευταία κατηγορία από το υπάρχον δυναμικό αποτελούν και παίκτες που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό με σχετικά μικρά συμβόλαια και έχουν δείξει τεράστια βελτίωση τον τελευταίο χρόνο. Αυτοί είναι οι Χοσέ Χολέμπας και Μπάλας Μέγιερι, οι οποίοι δεν αποκλείεται να κληθούν για αναπροσαρμογή των όρων των συμβολαίων τους, ίσως και πριν το καλοκαίρι.

www.katimagiko.gr
 
Top