loading...

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από το μέλος του ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ κ. Κυριάκο Θεοδωρακάκο, σχετικά με το γνωστό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο τελευταίο συμβούλιο της Επιχείρησης


Προς
Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας
Κύριε Δήμαρχε,
Με τη παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από εσάς προσωπικά τους συναγωνιστές μου στη Δημοτική Κίνηση πολιτών «ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ», τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και το ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ, από κάθε μέλος της κοινωνίας της πόλης μας.
Η συγνώμη αυτή συνιστά πράξη η οποία έχει να κάνει με την αντίληψή μου για την πολιτική λειτουργία της κοινωνίας των θεσμών της καθώς και τις αρχές τις οποίες βιώνω και υπερασπίζομαι ως άνθρωπος και ενεργός πολίτης.
Κύριε Δήμαρχε όπως γνωρίζεται προσωπικά και όπως αποδεδειγμένα προκύπτει από τις κασέτες των πρακτικών του ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ, της 13ης Δεκεμβρίου 2011, δέχτηκα μια πρωτοφανή αβίαστη και απρόκλητη επίθεση εις βάρος της τιμής, της υπόληψης και της προσωπικότητας μου, από το Μέλος του ΔΣ και πολιτικού – αυτοδιοικητικού στελέχους της πόλης μας και της Δημοτικής κίνησης «Αναγέννηση» κ. Γκιόκα.
Ο στόχος και το αντικείμενο της επίθεσης αυτής ΔΕΝ αφορούσε τις όποιες πολιτικές διαφωνίες και απόψεις για αυτοδιοικητικά δρώμενα και πεπραγμένα.
Δυστυχώς στόχος ήταν ο προσωπικός μου ευτελισμός και η βάναυση ταπείνωση της ηθικής μου υπόστασης και του δικαιώματός μου να συμμετέχω ως ισότιμος πολίτης στην προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή, στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.
Η πρωτοφανής επίθεση σε βάρος μου, προφανώς αφορούσε – όπως ευθέως προκύπτει από το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα – την ντε φάκτο και ντεγιούρε αποδοχή ότι υπάρχουν πολίτες, μεταξύ αυτών και ο υπογράφων, οι οποίοι έχουν μειωμένη αξιοπρέπεια και κατ’ επέκταση μειωμένη δυνατότητα συμμετοχής, στους κοινωνικούς αγώνες, την πολιτική διαπάλη και την έκφραση γνώμης και θέσης.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ενσυνείδητη απολύτως νηφάλια και εντελώς απρόκλητη επίθεση σε βάρος μου από τον κ. Γκιόκα, συνετελέσθει χωρίς να έχει υπάρξει κατά το παρελθόν οποιαδήποτε μεταξύ μας σχέση, γνωριμία, κοινωνική επαφή, οικονομική και επαγγελματική συναλλαγή τόσο άμεσα όσο και μέσω της παρεμβολής τρίτων.
Τον κ. Γκιόκα απλά τον γνωρίζω με την ιδιότητά του ως δημόσιου πολιτικού άνδρα, ιδιότητα την οποία τιμούσα και τιμώ, όπως οφείλω με βάση τις αξίες τις οποίες ενστερνίζομαι.
Στο πρόσφατο παρελθόν η μόνη σχέση μαζί του ήταν η κοινή μας παρουσία στις συνεδριάσεις του ΔΣ στις οποίες ο κ. Γκιόκας είναι μέλος, όπως και εγώ και εκπρόσωπος της παράταξής του.
Τόσο ο κ. Γκιόκας ως εκπρόσωπος Δημοτικής παράταξης όσο και το σύνολο των μελών του Δημοτικού μας συμβουλίου γνωρίζουν καλά ότι ποτέ δεν υπήρξα έμμισθος ή υπάλληλος ή μισθοφόρος σε καμία πολιτική, κομματική ή αυτοδιοικητική συλλογικότητα στην οποία συμμετείχα ή συμμετέχω από το 1982 έως και σήμερα ποτέ και με κανέναν τρόπο δεν υπήρξα αποδέκτης άμεσα ή έμμεσα δημόσιου ή κομματικού χρήματος ή έστω αποδέκτης οποιασδήποτε οικονομικής συνδρομής ή ενίσχυσης ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο του Πειραιά.
Επίσης κανένα προσωπικό όφελος δεν προσπορίστηκα ή επεδίωξα ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ και ενεργός συνδικαλιστής φοιτητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Κανένα επίσης επαγγελματικό δεσμό δεν είχα και καμία φανερή ή κρυφή παροχή δεν υπήρξε κατά τη συμμετοχή και λειτουργία μου στην κεντρική επιτροπή ή σε άλλα πολιτικά όργανα κομματικών φορέων στα οποία συμμετείχα ή συμμετέχω έως και σήμερα.
Οι δεδομένες αυτές παραδοχές, μπορούν να παρατεθούν όχι μόνο από μέλη και Δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας, αλλά και από Δημοτικούς συμβούλους ή ακόμη και επικεφαλής παρατάξεων όλων των πτερύγων του Δημοτικού μας συμβουλίου.
Άλλωστε με κάποιους εξ αυτών είχαμε κοινή και ταυτόχρονη πολιτική ένταξη, με κάποιους άλλους στενή κομματική σχέση λόγω της παρουσίας μου σε πολιτικά όργανα.
Σε κάθε περίπτωση, η οικογενειακή προσωπική και επαγγελματική μου διαδρομή, είναι γνωστές σε πολλούς, είτε τη γνώρισαν κατά τη διάρκεια κοινών μας αγώνων, είτε την πληροφορήθηκαν και καλά έκαναν, στα πλαίσια των όποιων ενδιαφερόντων τους.
Τίποτα δεν είναι κρυφό, ούτε βέβαια το ότι ήμουν και παραμένω φτωχός παρότι εργάζομαι από την ηλικία των 10 ετών δίπλα στον πατέρα και το θείο μου, στο τότε κατάστημα και στον πάγκο τους στο παζάρι του Πειραιά.
Ακόμα και αν λοιδωρήθηκα για το γεγονός αυτό, το θεωρώ τιμή μου.
Όπως τιμή μου θεωρώ το ότι δεν εγκατέλειψα ούτε πρόκειται να εγκαταλείψω, στο όνομα των όποιων οικογενειακών και επαγγελματικών μου δυσχερειών, την πολιτική, αυτοδιοικητική και κοινωνική μου ένταξη δράση και παρουσία.
Κύριε Δήμαρχε, όλα τα παραπάνω δεν είναι μία ηθική έστω και δραματική καταγραφή μιας πορείας ενός πολίτη, ο οποίος δεν δέχεται να βιάζεται το αυτονόητο. Δεν είναι καν η αντίδραση και η κραυγή ενός πολίτη που θίχτηκε βάναυσα και αναιτιολόγητα.
Η συγνώμη μου δεν είναι προσποιητή, ισορροπιστική ή προσχεδιασμένη.
Είναι το ηθικό άρα το πολιτικό μου χρέος και καθήκον απέναντι στις αρχές μου, απέναντι στην όποια δράση μου για μια καλύτερη κοινωνία.
Απέναντι στην αντίληψή μου για μια αυτοδιοικητική λειτουργία, έξω και πέρα από όσα έως τώρα βίωσε ο Δήμος μας. Οι αρχές της παράταξής μας, οι αρχές του επικεφαλής της, οι αρχές κάθε πολίτη που εμπνεύστηκε και συμμετέχει σε αυτό το εγχείρημα καθιστούν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ με βάση την πορεία της ζωής μου και τις αρχές μου, τον ΤΡΟΠΟ, με τον οποίο αντέδρασα υπερασπιζόμενος την τιμή και την υπόληψή μου.
Η συγνώμη μου δεν είναι συμψηφιστική. Είναι η συγνώμη ενός ανθρώπου που δεν αποδέχεται οποιαδήποτε άσκηση βίας με οποιαδήποτε μορφή και μέσον.
Όσο πρωτοφανής, βάναυση και καθολική και αν υπήρξε η επίθεση και η ύβρις εκ μέρους του κ. Γκιόκα, η αντίδρασή μου ήταν και είναι απαράδεκτη με βάση την πορεία ζωής μου και τις αρχές μου.
Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΙΑ.
Η συγκεκριμένη αντίδρασή μου απέναντι σε έναν άνθρωπο δεν με εκφράζει, η συγνώμη μου προς τον συνάνθρωπό μου είναι ειλικρινής και δεδομένη.
Εξίσου προφανής και δεδομένη είναι η βούλησή μου να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου καθώς και η άρνηση να αποδεχθώ, να δικαιολογήσω και τελικά να παραδεχθώ ότι ένα πολιτικό πρόσωπο, ένας εκπρόσωπος ενός ιστορικού αυτοδιοικητικού χώρου, κατέφυγε με την συγκεκριμένη ιδιότητά του, όπως βέβαια και την συγκεκριμένη πορεία και παρουσία του ως εκφραστής και εκπρόσωπος μιας πτέρυγας του Δημοτικού μας Συμβουλίου στην εις βάρος μου επίθεση την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου .
Θέλω να πιστεύω – μου είναι αδύνατον να μην το πιστέψω – ότι και ο κος Γκιόκας εμφορείται τελικά, από ανάλογες, εάν όχι ακριβώς από τις ίδιες θέσεις, αρχές και αξίες .
Κερατσίνι 14 Δεκεμβρίου 2011


Με εκτίμηση


Θεοδωρακάκος Κυριάκος
loading...
 
Top