Η ακραία νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική κυβέρνησης-Τρόϊκας έχει μετατρέψει τη χώρα μας σ’ ένα απέραντο φτωχοκομείο, οξύνοντας και πολλαπλασιάζοντας τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Ένα από τα σημαντικά αυτά προβλήματα είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι, το οποίο μάλιστα οξύνεται.
Οι συνάνθρωποί μας αυτοί ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες αν ληφθεί υπόψη ότι αντιμετωπίζουν παράλληλα προβλήματα σίτισης, στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κοινωνικής φροντίδας. Όπως όλοι παρατηρούμε, οι άστεγοι αυτοί που βρίσκουν «καταφύγιο» και κοιμούνται σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ, σε πάρκα, πλατείες κλπ, μήνα με το μήνα αυξάνονται και μάλιστα σε γοργούς ρυθμούς. Σε δημοσιεύματα γίνεται λόγος για δεκάδες χιλιάδες αστέγους.
Ενώ, όμως, είναι γνωστή η αιτία και η έκταση του φαινομένου η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς αδρανούν και «σφυρίζουν» αδιάφορα.
Έχοντας κατά νου, πως το δημόσιο είναι ιδιοκτήτης μεγάλης ακίνητης περιουσίας η οποία μάλιστα την τελευταία περίοδο, ενόψει παράδοσης στους ιδιώτες καταγράφεται αναλυτικά, θεωρούμε, ότι θα μπορούσε, αξιοποιώντας κάποια από τα δημόσια ακίνητα, έστω προσωρινά, να πάρει μέτρα για φιλοξενία και ανακούφισή αυτών των συνανθρώπων μας, τουλάχιστον στους δύσκολους χειμερινούς μήνες. Οι δυνατότητες είναι μεγάλες και αυτό που ζητείται είναι η πολιτική βούληση και ο σχεδιασμός.
 
Top