ΘΕΜΑ : Οφειλόμενες ώρες νυχτερινής και εξαιρέσιμης εργασίας των υπαλλήλων που εργάζονται στα καταστήματα κράτησης


Ο τίτλος αυτός φαντάζει τόσο άκαιρος στις μέρες μας μιας και θυμίζει τα πέτρινα χρόνια προηγούμενων δεκαετιών όπου οι ένστολοι δεν γνώριζαν ούτε από ρεπό, ούτε από αποζημίωση πενθημέρου, ούτε και νυχτερινού.


Όσο άκαιρο όμως και να είναι, τόσο επίκαιρο και μείζονος σημασίας θέμα αποτελεί η διεκδίκηση αποζημίωσης νυχτερινών και πενθημέρων για τους υπαλλήλους της Εξωτερικής Φρουράς.


Κυριολεκτικά είναι αδιανόητο, τη σήμερον ημέρα, να υπάρχει υπάλληλος που να μην αποζημιώνεται άμεσα για τη νυχτερινή του υπηρεσία, να μην αποζημιώνεται για την εργασία τα σαββατοκύριακα. Και για αυτό δεν υπάρχει δικαιολογία, ότι δηλαδή η χώρα βρίσκεται σε δεινή θέση, γιατί οι πολίτες της χώρας αυτής – μέρους της οποίας είμαστε κ εμείς- ζουν πλέον σε συνθήκες εξαθλίωσης. Το κράτος απαιτεί από εμάς να πληρώνουμε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση τις υποχρεώσεις μας, επιβάλλει δυσβάσταχτους φόρους και περιορίζει δραστικά τα εισοδήματά μας χωρίς να υπολογίζει τις ζωές μας. Στόχους είναι δηλαδή –όπως τονίζουν- να σώσουν τη χώρα!!! Και αυτό θα γίνει θυσιάζοντας τη ζωή των πολιτών της και κατ’ επέκταση και τη δική μας;


Όλα αυτά αποτελούν μεγάλο βάρος για εμάς, το οποίο γίνεται όλο και μεγαλύτερο εξαιτίας της μακροχρόνιας και αναίτιας από την μεριά του Υπουργείου καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων νυχτερινών - εξαιρέσιμων κλπ. Είναι καιρός η διοίκηση του Υπουργείου, γνωρίζοντας τις μεγάλες απώλειες των εισοδημάτων μας να εφαρμόσει τη ρήση του Φ. Τάιγκερ, «αν δεν μπορείς να φορτωθείς το βάρος κάποιου άλλου, μην απομακρύνεσαι. Προσπάθησε να το ελαφρύνεις», πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση για να δοθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά στους εξωτερικούς φρουρούς.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΕΞ. ΦΡ. ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ
 
Top