Για την περίοδο 2011-2012, ο θίασος «ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ» του ΔημήτρηΣεϊτάνη ανεβάζει, στο θέατρο Ακαδήμεια, μια πολύ μεγάλη του επιτυχία, το«Αν εσύ… ήμουν εγώ!». Ένα έργο που πραγματικά κατενθουσίασε τα παιδιά, τους νέους αλλά και τους ενήλικες όταν πρωτοπαίχθηκε και εξακολουθεί να είναι επίκαιρο όσο ποτέ.
Το «Αν εσύ… ήμουν εγώ!» είναι μια σύγχρονη, μοντέρνα και «τρελή» θεατρική κωμωδία για παιδιά και θεατές όλων των ηλικιών που είχε παιχτεί για δύο συνεχόμενα χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
Να σημειωθεί ότι η παράσταση είχε εγκριθεί από το Υπ. Παιδείας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα γυμνάσια της χώρας και η Βουλή την είχε επιλέξει για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων που φιλοξενούσε στα πλαίσια της Βουλής των Εφήβων και φέτος ανεβαίνει υπό την αιγίδα του ΓΟΝ.ΙΣ.
Το έργο έχει απροσδόκητες και απρόβλεπτες κωμικές καταστάσεις οι οποίες στηρίζονται πάνω στην διαφορετικότητα των δυο φύλων, ενώ παράλληλα θίγειτο θέμα της συνεργασίας και της αρμονικής συνύπαρξης τους.
Πιστεύουμε πως τα παιδιά και οι νέοι, ξεκινώντας από την ανίχνευση των σχέσεων των αγοριών και κοριτσιών, μπορούν να αρχίσουν να κατανοούν και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα του άλλου, του οποιουδήποτε άλλου, όχι ως ένα στοιχείο που μας χωρίζει αλλά ως ένα στοιχείο που εμπλουτίζει τις σχέσεις μας και τη ζωή μας.
Η παράσταση αυτή θα δώσει στα παιδιά και τους νέους μια ευκαιρία να προβληματιστούν για τις σχέσεις των ανθρώπων και για τον τρόπο με τον οποίο οι σχέσεις αυτές διαμορφώνουν και διαμορφώνονται μέσα στον κόσμο μας.
Έτσι η κοινωνικοποίηση τους σ΄ ένα σύγχρονο κόσμο θα μπορούσε να εξελιχθεί πιο ομαλά. Αρχίζοντας, δηλαδή, από πολύ νωρίς να σέβονται και να εκτιμούν το αντίθετο φύλο και να μαθαίνουν πως είναι δυνατόν να είναι και διαφορετικοί αλλά και ίσοι ταυτόχρονα.
λίγα λόγια για το έργο...
Ο Άρης και η Τίτα είναι δυο αδέλφια, που μεγαλώνουν σε μια οικογένεια στην οποία οι γονείς, δεν ¨βοηθάνε¨ τα παιδιά να μάθουν να εκτιμούν το αντίθετο τους φύλο, ίσως γιατί, όπως αποδεικνύεται, δεν το ξέρουν κι αυτοί οι ίδιοι ακόμα. Έτσι τα παιδιά, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς τους, μαλώνουν συχνά και η συμβίωση τους είναι προβληματική... Έπειτα από έναν συνηθισμένο τους καυγά η Τίτα εύχεται στον Άρη να ήταν στη θέση της για να δει και να καταλάβει αυτός τι σημαίνει να είσαι κορίτσι! Το ίδιο όμως εύχεται και ο Άρης στην αδερφή του την Τίτα για να μάθει κι αυτή τι σημαίνει να είσαι αγόρι! Καλώς η κακώς, οι ευχές τους πραγματοποιούνται!...
Και όλα αυτά μέσα από μια ευφάνταστη και με πολύ χιούμορ θεατρική παράσταση με έξυπνους διαλόγους, πολύ hip hop μουσική από ταΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ, χορό, skate board, μοντέρνα σκηνικά και κοστούμια !
Κείμενο - σκηνοθεσία: Δημήτρη Σεϊτάνη.
Στίχοι - μουσική: Ημισκούμπρια.
Σκηνικά - Κοστούμια: Αμαλία Θεοδωροπούλου,
Χορογραφίες- κίνηση: Εφη Καρακώστα.
Παίζουν: Πέτρος Αλατζάς, Παναγιώτης Αλεξανδράκης, Ευτυχία Γιακουμή, Νατάσσα Ζαγκλή, Δημήτρης Πλειώνης, Ευρυδίκη Ψαλτίδου
Θέατρο Ακαδήμεια, Τηλ. ταμείου: 210-5125600
Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, TK 10441 Αθήνα
Εκατό μέτρα από τη Σπ. Πάτση & Λεωφόρο Αθηνών (Καβάλας)
Άμεση πρόσβαση με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο, ακριβώς μπροστά στην είσοδο του χώρου.
Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή στις 11,15 π.μ. και 3,00 μ.μ.
Το κανονικό εισιτήριο για μικρούς και μεγάλους είναι 14€.
Καθημερινές οργανωμένες πρωινές παραστάσεις.
Ειδικές τιμές για ομάδες και σχολεία.
Αν επιθυμείτε να κλείσετε θέσεις γιά ομάδα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Στυλάντερ στα τηλέφωνα: 210-8674 657 και 210- 8665144
email: eva.connection@gmail.com
Το Θέατρο Νέων στο Πολιτιστικό κέντρο "Ακαδήμεια "
Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος - ΤΚ 104 41 – ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210 51 25 600 - Fax: 210 51 300 49 –
ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝ ΕΣΥ… ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ!»
…έξυπνοι διάλογοι, μεγάλη δόση χιούμορ, αξιόλογες ερμηνείες, μοντέρνα σκηνικά και κοστούμια, σε ρυθμούς ανάλογους η μουσική του συγκροτήματος ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ.
Υπάρχουν ανατροπές εκπλήξεις ευρήματα και ένα θέμα… στην κόψη του ξυραφιού, που καταφέρνει να ισορροπήσει άψογα έχοντας τις σωστές δόσεις.
Παρόλο που η αρμονική συνύπαρξη των δυο φύλλων φαίνεται κάπως μεγαλίστικο θέμα, αφορά άμεσα και τις μικρότερες ηλικίες, αφού τα παιδιά αποδεδειγμένα μπαίνουν πολύ νωρίς στο παιχνίδι…
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι μικροί και μεγάλοι δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε το αλλιώτικο
Γι ΄αυτό… ΄΄Αν εσύ … ήμουν εγώ!΄΄, έστω και για μια στιγμή… Θα περνούσαμε καλύτερα.
Της ΗΡΩΣ ΤΡΙΓΩΝΗ - ΄΄Το παιδί μου κι εγώ΄΄ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2002
…………………………………………………………………………………………….……………………
Tο Θέατρο Νέων, σταθερό στέκι καλού παιδικού θεάτρου από το 1997, πέτυχε ξανά το δύσκολο.
Μια παράσταση αξιώσεων που απευθύνεται σε παιδιά από νήπια μέχρι εφήβους. Από τα παραμύθια περασμένων ετών μεταφερόμαστε φέτος στο διαχρονικό και μοιραίο θέμα της διαφορετικότητας των δύο φύλων.
Το Αν Εσύ.... ήμουν Εγώ αφηγείται με ειρμό και με τα μέσα της κωμωδίας μια ιστορία της τραγωδίας της ανισότητας άνδρα/ γυναίκας, υποδεικνύοντας τη δυνατότητα συνεργασίας και συντροφικότητας.
Η φαεινή ιδέα ανταλλαγής ρόλων για ένα διάστημα, εν είδη παιχνιδιού, σπάζει τα κοινωνικά στεγανά και αποφέρει αμοιβαία κατανόηση του κόσμου του άλλου, ειρήνη και τάξη.
Η φαεινή ιδέα ανταλλαγής ρόλων για ένα διάστημα, εν είδη παιχνιδιού, σπάζει τα κοινωνικά στεγανά και αποφέρει αμοιβαία κατανόηση του κόσμου του άλλου, ειρήνη και τάξη.
Πολύ ιδανικό για να 'ναι πειστικό, ωστόσο αυτή η παιγνιώδης αφιέρωση στη συμφιλίωση των φύλων αφήνει τα ίχνη της.
……. η ιδέα είναι εύφορη, η σκηνοθεσία αστραφτερή, ξέχειλη από επινοήματα, μπρίο και «αυτοσχεδιασμούς» (βλ. ραπ χορευτικά εμβόλιμα) και οι ερμηνείες χαρισματικές.
……. η ιδέα είναι εύφορη, η σκηνοθεσία αστραφτερή, ξέχειλη από επινοήματα, μπρίο και «αυτοσχεδιασμούς» (βλ. ραπ χορευτικά εμβόλιμα) και οι ερμηνείες χαρισματικές.
Της ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΤΖΙΡΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/07/2002
…………………………………………………………………………………………..……………………..
…………………………………………………………………………………………..……………………..
Η μόνη σύγχρονη νότα, πέρα από παραμύθια και φρου-φρου, είναι το «Αν εσύ ήμουν εγώ» από το ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ…
Ο Δημήτρης Σεϊτάνης μιλάει για σημερινά παιδιά και σημερινούς γονείς, σημερινά προβλήματα, σημερινές χαρές και λύπες, υπό τους ήχους των ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΩΝ, σε μια γοητευτική παράσταση.
Του ΓΙΩΡΓΟΥ Δ. Κ. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ – ΤΑ ΝΕΑ – 22 /12 / 2001