Άμεση προσφυγή στις κάλπες «για να αποφασίσει ο λαός μας τι δρόμο θα διαλέξει» ζητάει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.Υποστηρίζει ότι ο ιδρυτικός σκοπός αυτής της κυβέρνησης έχει πάψει να υπάρχει, ενώ σε ότι αφορά στα μέτρα της κυβέρνησης επισημαίνει ότι «αν ήμασταν σε άλλες εποχές ή σε άλλη γεωγραφική παράλληλο, για να περάσουν αυτά τα μέτρα θα έκαναν πραξικόπημα».

Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «το δίλημμα δεν είναι με ποιο νόμισμα θα πέσουμε στον γκρεμό αλλά αν θα επανιδρυθεί η Ευρώπη σε μια δημοκρατική και κοινωνική βάση ή αν θα διαλυθεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει επίσης μήνυμα στην Αλέκα Παπαρήγα λέγοντας ότι «η κοινωνία περιμένει από τις δυνάμεις που την υπερασπίζονται ενότητα και συνεννόηση και όχι να ασχολείται ο καθένας με το μαγαζάκι του».

Παράλληλα, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ, λέγοντας ότι «ο παραδοσιακός δικομματισμός βρίσκεται σε τέτοια αμηχανία και πανικό, ώστε νομιμοποιεί τους νοσταλγούς του Παπαδόπουλου και του Μεταξά».

Για τον Λουκά Παπαδήμο και τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε «σύμμαχος της Μέρκελ», ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει: «Ο κ. Παπαδήμος συνεννοείται άψογα με την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια στρατηγική η οποία επιδιώκει να φορτώσει τα σπασμένα των αγορών πάνω στις κοινωνίες. Αυτό είπαμε, και ο χαρακτηρισμός είναι πολιτικότατος»
 
Top