Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από τον Αστέρα Τρίπολης και το KatiMagiko.gr περνά από... ακτίνες και τους δεκατέσσερεις ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.


Μέγιερι: Με μία λέξη τραγικός. Ο Μαγυάρος πορτιέρο του Θρύλου ήταν αγνώριστος σε σχέση με την εμφάνιση στο «Βελοντρόμ» και «κρέμασε» την ομάδα τους Πειραιώτες, γνωρίζοντας την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα με 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης. Και στα δύο τέρματα που δέχεται η ευθύνη είναι 100% δική του, αφού στο πρώτο δεν μπλοκάρει τη μπάλα σε σουτ του Τσαμπούρη και εν συνεχεία κάνει πέναλτι στον Ροτζέριο, απ' όπου προήλθε το 1-0, ενώ στο 2-0 έχει βγει... βόλτα έξω από την περιοχή του, με τον Περόνε να τον πλασάρει εύκολα.

Τοροσίδης: Τέσσερις ημέρες μετά την πολύ καλή εμφάνισή του στην Μασσαλία ο Έλληνας αμυντικός δεν είχε ανάλογη απόδοση και στην Τρίπολη. Στο πρώτο μέρος ο «Kill-Bill» αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από τον προσωπικό του αντίπαλο, Χούλι, ο οποίος έκανε... ότι ήθελε στην πλευρά, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες. Στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε ανεβασμένος, χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Μέλμπεργκ: Ο Σουηδός ξεκίνησε στη φυσική του θέση, στο κέντρο της άμυνας, όμως η ατυχία του χτύπησε την «πόρτα» στο 22' και αντικαταστάθηκε από τον Χολέμπας, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Παπαδόπουλος: Σταθερός σε ακόμα ένα παιχνίδι, ο στόπερ του Θρύλου. Από το 7ο λεπτό της αναμέτρησης έσωσε την ομάδα από βέβαιη παραβίαση, διώχνοντας μαζί με τη βοήθεια του δοκαριού πάνω στη γραμμή το σουτ του Μπρέσκα. Στη φάση του γκολ του Αστέρα, ο Αβραάμ δεν φέρει καθόλου ευθύνη. Αν ήταν λίγο πιο εύστοχος στη φάση του 61' θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει και το ματς να ήταν εντελώς διαφορετικό.

Μαρκάνο: Ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας, όμως η αλλαγή του Μέλμπεργκ τον έφερε από νωρίς στο κέντρο της άμυνας με τον Χολέμπας σε ρόλο μπακ-χαφ. Ο Ισπανός είχε πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις στο ματς, ενώ και η συνεργασία του με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο δεν ήταν και η καλύτερη, με τον Ροτζέριο να παίρνει το ριμπάουντ από την απόκρουση του Μέγιερι, στο δικό του χώρο ευθύνης.

Μανιάτης: Μέτρια εμφάνιση από τον 25χρονο ποδοσφαιριστή. Ο Έλληνας άσος αγωνίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σε ρόλο αμυντικού μέσου, όμως δεν ήταν τόσο καλός, όπως στο ματς με την Μαρσέιγ. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στον άξονα, χάνοντας αρκετές μάχες από τους παίκτες του Αστέρα, ενώ και επιθετικά δε έδωσε βοήθειες.

Μοντέστο: Κακή εμφάνιση από τον Κορσικανό που δεν βοήθησε τα αναμενόμενα. Αγωνιζόμενος ως «κόφτης» έδειξε σε κακή μέρα, έχοντας αρκετές λάθος μεταβιβάσεις, ενώ έχασε και πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Σωστά αντικαταστάθηκε στο 66' από τον Φετφατζίδη, αφού ήταν αρνητικός στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Φουστέρ: Στο γνωστό του ρόλο πίσω από τον επιθετικό ο Ισπανός δεν πρόσφερε όσα μπορεί στο πρώτο μέρος, καθώς οι αμυντικοί του Αστέρα τον είχαν καλά κλεισμένο και δεν του άφηναν χώρο για να κάνει το παιχνίδι του. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε κάπως «στροφές» και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, κυρίως από τα δεξιά, χωρίς όμως να απειλήσει. Μέτρια εμφάνιση από τον Ισπανό.

Μόνχε: Στην επανεμφάνισή του στην αρχική ενδεκάδα ο Αργεντινός κυμάνθηκε σε ρηχά νερά. Αγωνίστηκε σε ρόλο αριστερού χαφ-εξτρέμ, εναλλάσσοντας πλευρές με τον Μιραλάς, όμως δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα στο ματς και να γίνει απειλητικός. Σωστά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, αφού η ομάδα έψαχνε το γκολ και έπρεπε να περάσει στο ματς ένας πιο επιθετικογενής ποδοσφαιριστής.

Μιραλάς: Αρνητικός ο Βέλγος. Στο πρώτο ημίχρονο αν και ξεκίνησε κεφάτος, δημιουργώντας ρήγματα κυρίως από τα άκρα, βγήκε γρήγορα εκτός ρυθμού εξαιτίας της νευρικότητάς του. Οι αμυντικοί του Αστέρα τον είχαν κλείσει καλά και πολλές φορές τον μάρκαραν δύο ή ακόμα και τρεις παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο όπου ο Ολυμπιακός πίεζε για την ισοφάριση ο Κέβιν ήταν... άφαντος με αποτέλεσμα η ομάδα να παίζει με 10 παίκτες.

Τζιμπούρ: Η απόδοση του «τρομοκράτη» δεν ήταν η συνηθισμένη. Ο Ραφίκ ξεκίνησε το ματς στην κορυφή της επίθεσης, όμως ήταν πολύ καλά κλεισμένος από τους παίκτες του Αστέρα και δεν μπόρεσε να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, με την είσοδο του Παντελιτς απελευθερώθηκε κάπως, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κάποια από τις 3-4 καλές φάσεις που του παρουσιάστηκαν. Αρνητική εμφάνιση από τον Αλγερινό, που έδειξε και σημάδια κόπωσης από τα συνεχόμενα ματς.

Χολέμπας: Πέρασε νωρίς στο ματς αντικαθιστώντας τον Μέλμπεργκ που αποχώρησε τραυματίας. Έδειξε διάθεση στο παιχνίδι του, κάνοντας πολλές κούρσες από την πλευρά του, χωρίς όμως να παραμελήσει τα αμυντικά του καθήκοντα. Δεν μπόρεσε να δώσει βοήθειες και κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Πάντελιτς: Πέρασε στο ματς στο ημίχρονο με σκοπό να γεμίσει την περιοχή του Αστέρα που είχε κλειστεί πίσω μετά το 1-0, όμως ο Σέρβος δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε μισή φορά. Αρνητική εμφάνιση από τον Μάρκο, που δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε από τον προπονητή του.

Φετφατζίδης: Μπήκε στο παιχνίδι σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» να το πετύχουν. Δεν πήρε πρωτοβουλίες και χάθηκε μέσα στην πολύ καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.

 
Top