Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Θλιβερή επέτειος‏

Είμαστε που από τους ανθρώπουςεκείνους που πιστεύουν ότι από την δυσκολία, το κακό, μπορεί να γεννηθεί μια ευκαιρία ή να υπάρξει τελικά ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό που συνόψιζαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας στο «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία. Ίσως στην δυσκολότερη περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολλοί άνθρωποι πίστεψαν ότι μέσα από τις δυσκολίες αυτές που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου θα άλλαζαν και πολλά από τα κακώς κείμενα στην χώρα μας. Ήταν ίσως η ιδανική ευκαιρία για να... 
διορθώσουμε τα λάθη μας και να πάμε μπροστά ως ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος.
Και ποια ήταν και είναι τα κακώς κείμενα; Μα αυτά που δημιούργησαν τα ίδια τα πολιτικά κόμματα από την μεταπολίτευση και μετά. Βεβαίως η ευθύνη δεν είναι η ίδια, αλλά τι να το κάνεις αυτό; Το αποτέλεσμα μετρά πάντοτε. Η μεταπολιτευτική περίοδος στην Ελλάδα χαρακτηρίστηκε από κρατικοποιήσεις, τις οποίες ας σημειωθεί ότι δεν τις άρχισε το ΠΑΣΟΚ αλλά η πρώτη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή με αποτέλεσμα να αρχίσει από το 1976 και μετά η γιγάντωση του δημόσιου τομέα. Το επόμενο βήμα ήταν το κομματικό κράτος, η αναξιοκρατία. Με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα γινόντουσαν ολοένα και χειρότερα για να φθάσουμε σε ένα κράτος που είτε μας αρέσει είτε όχι κύριο γνώρισμα του έχει τις κάθε είδους πελατειακές σχέσεις, την ανομία, την διαφθορά, την φοροδιαφυγή, την σήψη και την δυσωδία. Σκληρές κουβέντες αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν βοήθησε ποτέ κανένα και όσο πιο ωμοί είμαστε στις παρατηρήσεις μας τόσο περισσότερο αυξάνουμε τις πιθανότητες μας να διορθώσουμε τα λάθη μας. Πρώτα πρέπει να παραδεχθεί κάποιος ότι είναι αλκοολικός, ναρκομανής και μετά αρχίζει η θεραπεία του…..
Στα δύο χρόνια που είναι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τι πέτυχε; Κατάφερε με πολύ κόπο… να τα κάνει θάλασσα. Στο εσωτερικό της χώρας οι πολίτες της να σιχαίνονται και να αναθεματίζουν την ώρα και την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ και στο εξωτερικό να την κοπανάνε αλύπητα οι σύμμαχοι, οι δανειστές μας!!! Κατάφερε να καταστρέψει την ευκαιρία αλλαγής της χώρας, μια που δύο χρόνια τώρα ακολούθησε την αγαπημένη συνταγή των πολιτικών μας και του ΠΑΣΟΚ, τα ψέματα, τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση στόχων και να θέτουν ως πρώτο στόχο τα μικροκομματικά ή προσωπικά οφέλη!!!! Τα χαστούκια που τρώνε από το εξωτερικό είναι απανωτά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξέλιξη μόλις πριν από λίγες ώρες όπου αναβάλλεται η απόφαση για την καταβολή της 6ης δόσης!!! Μέτρα και άλλα μέτρα. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, έχουν «στεγνώσει» πια, και οι εταίροι μας τι λένε στην πραγματικότητα; Αφού χρυσώνουν στην αρχή το χάπι για τις προσπάθειες, εν συνεχεία λένε ωμά ότι η κυβέρνηση μας είναι όλο λόγια και δεν ξέρουν καν αν θα υλοποιήσουν τα μέτρα που λαμβάνουν!!!! Πάντως δεν μπορούμε να πούμε, υπάρχει και ένας που είναι αισιόδοξος και δεν είναι άλλος από τον κύριο Βενιζέλο… Ξέρετε ο «τσαμπουκάς» αυτός που «έδιωξε» την τρόικα και τώρα είμαστε τρεχάτε ποδαράκια μου…… 
Βεβαίως δεν φταίει για όλα το ΠΑΣΟΚ… Το χέρι μας το βάζουμε όλοι μας. Λαός, αντιπολίτευση, ΜΜΕ, οι πάντες. Οι περισσότεροι δείχνουν να μην συναισθάνονται τις κοσμογονικές ημέρες που περνάμε. Δεν μπορούν να αποκοπούν από το παρελθόν. Φαίνεται να αναπολούν τις παλιές καλές ημέρες όπου οι καναλάρχες έκαναν ότι ήθελαν. Οι μιντιάρχες έπαιρναν με τις κατασκευαστικές τους το ένα έργο πίσω από το άλλο. Οι φοροφυγάδες όλο και κάποια τρύπα έβρισκαν στους νόμους για να μην πληρώνουν φόρους και αν δεν την έβρισκαν ας είναι καλά οι επίορκοι που έκαναν σκόντο, έπαιρναν λιγότερα χρήματα από όσα ήταν να πληρωθούν σε φόρους και κέρδιζαν όλοι, με μία μικρή εξαίρεση…. Το ελληνικό δημόσιο. Ακόμη και μέρος του λαού μας δείχνει να αναπολεί τις ημέρες που πήγαινε στο κομματικό γραφείο για την πρόσληψη του παιδιού του στο δημόσιο, το ρουσφέτι κλπ. Τελικά δεν θα εκπλαγούμε εάν σε αυτή την χώρα οι φοροφυγάδες, απατεώνες, όλοι οι διεφθαρμένοι γενικώς κάνουν σύλλογο και πουν: Πόσο θα μας κοστίσει αν κυνηγηθεί η φοροδιαφυγή; Πόσα δις θα πληρώσουμε σε φόρους; Μήπως είναι πιο οικονομικά να ρίξουμε την κυβέρνηση και γαία πυρή μειχθήτω; Εμείς λεφτά έχουμε!!! Σαν κάτι να μας θυμίζει αυτό από παλιά…..
Όμως σε αυτή την επέτειο το χειρότερο δεν είναι όλα αυτά που έχει κάνει, για την ακρίβεια καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ. Αν μπορεί να πιστέψει κανείς αυτόν τον ισχυρισμό!! Το χειρότερο είναι μήπως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που αρμόζει στον ελληνικό λαό. Οι εξελίξεις θα μας δείξουν αν ισχύει αυτό που είπε ο Ταμερλάνος ότι δηλαδή «Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν» ή αν όλοι εμείς θα αλλάξουμε, διορθώνοντας τα σοβαρότατα λάθη του παρελθόντος και θα αποδείξουμε το πόσο αλήθεια είχε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος όταν έγραφε τον στίχο: Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του…. Στο χέρι μας είναι.
 
Top