Προς γνώση και συμμόρφωση και επειδή το Σύνταγμα έχει καταπατηθεί βάναυσα από την Κυβέρνηση, αναφέρουμε ότι ο περιορισμός της Εθνικής Κυριαρχίας μπορεί να συμβεί σε εξαιρετική περίπτωση μόνο μέσα από το Άρθρο 28 του Συντάγματος με την προϋπόθεση την διατήρηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών και όταν υπάρχει σπουδαίο Εθνικό συμφέρον.
Η Κυβέρνηση με τις διαδοχικές καταπατήσεις του Συντάγματος με τις μνημονιακές υπογραφές, όχι μόνο θίγει τα δικαιώματα των Ελλήνων αλλά και δημιουργεί σπουδαία Εθνική ζημία με την εκχώρηση Κυριαρχίας στους δανειστές, την καταστρατήγηση ή νομοθέτηση φόρων πάνω από τις αντοχές του Ελληνικού λαού και την διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και της αξιοπρέπειας των πολιτών της.
‘Αλλωστε τον Φεβρουάριο του 2010 ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου ψευδομολογεί ότι η χώρα τελεί υπό μειωμένη Εθνική Κυριαρχία εξαιτίας των δημοσιονομικών της προβλημάτων.
Ενάμιση χρόνο μετά θέλουν με ψήφιση στη Βουλή να εκχωρήσουν τα Κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αν αυτό δεν είναι προμελετημένος δόλος, τότε τί είναι;
- Άρθρο 28
- Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
- Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
- Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
Ερμηνευτική δήλωση: Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.