Φωτιά και λαύρα θα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, οι οποίοι θα αυξηθούν από τον Ιανουάριο του 2012 κατά 19% .
Αν σε αυτή την αύξηση ΣΟΚ προσθέσουμε και το χαράτσι της ακινητης περιουσίας, φαντάζεστε που θα εκτοξευθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενέκρινε τα στοιχεία που υπέβαλε η ΔΕΗ για μία συνολική αύξηση του κόστους της ενέργειας, ύψους 19%, στην τριετία 2010 – 2012.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η τελική επιβάρυνση των καταναλωτών θα είναι μικρότερη καθώς στον λογαριασμό του ρεύματος περιλαμβάνονται και οι μονοπωλιακές και άλλες χρεώσεις.
“ Οι πιο πάνω αυξήσεις αφορούν μόνο το ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων (δηλ. το κόστος ενέργειας) και ως εκ τούτου, η συνολική επιβάρυνση του τελικού λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας – που συμπεριλαμβάνει και τις μονοπωλιακές αλλά και άλλες χρεώσεις – θα είναι σαφώς μικρότερη”, υπογραμμίζει η επιχείρηση.
Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει, ότι παρά τη δραστική μείωση στις δαπάνες μισθοδοσίας, και στο σύνολο των λειτουργικών δαπανών της ΔΕΗ, το κόστος αυξήθηκε από εξωγενείς παράγοντες όπως η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, η αύξηση των τιμών στη Χονδρεμπορική Αγορά, η μειωμένη υδροηλεκτρική παραγωγή, η αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου.
 
Top