του Γιάννη Σταθάκη

Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε από τις οθόνες των τηλεοράσεων τα αυγά που έριξε η κυρία Δημητριάδου στον υπουργό κ. Όθωνα.
Μπορεί ο καθένας να επιδοκιμάζει ή να αποδοκιμάζει τέτοιου είδους ενέργειες. Γιατί όσο είναι σίγουρο ότι με τέτοιου είδους ενέργειες δεν αλλάζουν οι κυβερνητικές πολιτικές άλλο τόσο είναι σίγουρο ότι έστω και με ακραίο τρόπο εκφράζουν τα συναισθήματα του ελληνικού λαού, που δοκιμάζεται από τα αντιλαϊκά-ανάλγητα μέτρα των μνημονίων που εφαρμόζει η κυβέρνηση και τη βία που ασκεί προκειμένου να τα περάσει. Eίναι δικαίωμα του κ. Όθωνα να αλλάξει την αρχική του δήλωση και να κάνει μήνυση. Ωστόσο οι δηλώσεις και οι χαρακτηρισμοί που ακολούθησαν και τις........
άκουσε όλη η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνουν ασχολίαστα. Οι με μεγάλη υπεροψία αναφορές «πανρεθυμνίως άγνωστη» για «γκρουπούσκουλα» κ.ά. απλά δείχνουν ότι δεν υπήρχε η μεγάλη ψυχραιμία που ορισμένοι θεωρούν ότι έδειξε ο υπουργός.
Όσο για τη δήλωση του Δημάρχου: «Άκουσα ότι μια φοιτήτρια 33 χρόνων έριξε ένα αυγό στον υπουργό. Νομίζω αυτό τα λέει όλα». Η λέξη άκουσα δίνει το άλλοθι για να μην χαρακτηριστεί σαν μια καθαρά προβοκατόρικη δήλωση. Ωστόσο ένας δήμαρχος όταν κάνει στο πανελλήνιο δηλώσεις για ένα συμβάν που έγινε στο Δήμο του και μάλιστα σαν αυτόπτης μάρτυρας οφείλει να ενημερωθεί πρώτα. Όλη η Ελλάδα λοιπόν διαμορφώνει τη γνώμη ότι μια ανεπρόκοπη αιωνόβια φοιτήτρια, από αυτούς που η κ. Διαμαντοπούλου φροντίζει με το νέο νομοσχέδιο να απαλλάξει τα πανεπιστήμια, έριξε τα αυγά στον υπουργό. Απαξίωση του προσώπου για να απαξιωθεί και το ίδιο το γεγονός και η συμβολική κίνησή του. Στην προπαγάνδα ακόμα και αν με τα ίδια μέσα αποκατασταθεί η αλήθεια, κάτι που ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να γίνει, η πρώτη εντύπωση δύσκολα αλλάζει.
Προσωπικά δεν γνωρίζω την κυρία Δημητριάδου αλλά άκουσα ότι είναι εργαζόμενη και υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο. Ο Δήμαρχος θα μπορούσε να καταδικάσει με άλλο τρόπο αυτή την ενέργεια. Ακόμα καλό θα ήταν να δείχνει την ίδια ευαισθησία και να καταδικάζει και τη ρίψη των καρκινογόνων χημικών που πέφτουν με εντολή του υπουργού και που σίγουρα είναι πιο επικίνδυνα και βλάπτουν σοβαρά την υγεία.
 
Top