Έγκλημα σε βάρος της υγείας των κατοίκων , αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος διαπράττει εδώ και χρόνια η εταιρεία S&B του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Η μηδενική διαχείριση των αποβλήτων των μεταλλευμάτων της στο νησί της Μήλου, προκαλεί ανυπολόγιστη καταστροφή στον αέρα και τη θάλασσα του νησιού, ενώ επιδημιολογική μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έγινε στις....
αρχές του καλοκαιριού σε κατοίκους και παραθεριστές έδειξε πνευμονολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα από την εισπνοή και την έκθεση στον περλίτη, που διαχέεται στον αέρα και ρίπτεται στη θάλασσα από την εν λόγω εταιρεία.

Τα ανησυχητικά αυτά ευρήματα προκάλεσαν την έντονη ανησυχία του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος εξέδωσε άμεσα υγειονομική διάταξη με την οποία υποχρεώνει την ρυπαίνουσα εταιρεία να θάψει εδώ και τώρα όλα τα απόβλητά της , και όχι να τα ρίχνει στη θάλασσα και να τα αφήνει να αιωρούνται στον αέρα.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς μια εταιρεία με τζίρο που φτάνει ακόμα καιμ σήμερα τα 450 εκατ. ευρώ και κέρδη που φτάνουν τα 15 εκατ. ευρώ το χρόνο, να μην διαθέτει ελάχιστα ευρώ για να θάψει τα απόβλητά της.

http://www.newsbomb.gr/
 
Top