Είναι μία γιορτή αφιερωμένη στο παιδί, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Δήμου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Αθηνών – Εργαστήριο Αστροφυσικής, και περιλάμβανε παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά, αθλητικά, θεατρικά και ψυχαγωγικά δρώμενα.
Επίσης παρουσιάστηκαν από διακεκριμένους εκθέτες προϊόντα διατροφής, παιχνίδια, βιβλία, ρουχα κλπ.
Απευθύνονταν κυρίως σε γονείς με τα παιδιά τους, σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αλλά και σε εκπαιδευτικούς.
Στο φεστιβάλ, ο ΓΟΝ.ΙΣ. συμμετείχε
Α. με περίπτερο του συλλόγου
• Παρασκευή, από 12:00  έως 21:00 και
• Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από 11:00 έως 21:00
Η 2η Παιδιαδρομή που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από 2-5 Σεπτεμβρίου 2011, ήταν μια γιορτή με επίκεντρο το παιδί.
Εμείς ως εθελοντές της μκο ΓΟΝ.ΙΣ. ( Μη Κερδοσκοπική και Μη Κυβερνητική Οργάνωση για το Παιδί και τη Γονεϊκή Ισότητα ) συμμετείχαμε ενεργά στη δημιουργία και λειτουργία του περιπτέρου έκθεσης του ΓΟΝ.ΙΣ. .
Το περίπτερο στήθηκε από εθελοντές με εξοπλισμό που πρόσφεραν εθελοντές μας όλων των ειδικοτήτων καθώς και με εξοπλισμό του γραφείου της μκο. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι είχαμε την ηθική συμπαράσταση της διοργανώτριας αρχής η οποία και μας πρόσφερε δωρεάν το περίπτερο. Ευχαριστούμε θερμά τη διοργανώτρια για την υποστήριξη που μας πρόσφερε.
Η Παιδική Γωνιά φτιάχτηκε με αγάπη και φροντίδα από την κυρία Θάνια Αγγέλου Ψυχοθεραπεύτρια Σύμβουλο Οικογένειας και Παιδιού, η οποία είχε την καλοσύνη να φέρει εξοπλισμό και βιβλία. Παράλληλα φέραμε και εμείς εξοπλισμό και κουκλόσπιτα δικά μας και φτιάχτηκε έτσι μια ζεστή γωνιά για το παιδί. Η Παιδική Γωνιά πλαισιώθηκε από εθελοντές νηπιαγωγούς, δασκάλες και καθηγητές οι οποίοι αγκάλιασαν τα παιδιά και τους γονείς τους που μας επισκέφθηκαν προσφέροντας τους τη δυνατότητα να χαλαρώσουν, να κουβεντιάσουν μαζί για το παιδί και τα θέματα εκπαίδευσης που αφορούν το ίδιο και τους γονείς του ( γιατί εκπαίδευση χρειάζονται και οι γονείς όπως λένε και οι ίδιοι ), να διαβάσουν κάποιο βιβλίο και να ζωγραφίσουν  .
Οι ζωγραφιές ήταν αμέτρητες. Τα δύο ταμπλό δεν ήταν αρκετά για να τις χωρέσουν. Η ιδέα της Αλεξάνδρας να βάζουμε ζωγραφιές στην τζαμαρία ήταν καταπληκτική ! Σε δυο μέρες η τζαμαρία είχε γεμίσει. Τότε αρχίσαμε να βάζουμε ζωγραφιές στις κολώνες. Το Σάββατο το βράδυ ο Χρήστος είχε την ιδέα να κάνουμε και διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα ‘ Οι γονείς μου και εγώ ‘ . Η συμμετοχή μέσα σε δύο μέρες ήταν εκπληκτική. Συγκεντρώθηκαν διακόσιες ζωγραφιές. Τα παιδιά μέσα από τις ζωγραφιές τους μιλάνε. Λένε όμορφα πράγματα, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, εκφράζουν τα συναισθήματα τους και κάποια από αυτά ζητούν ακόμα και βοήθεια. Είναι συγκλονιστικό πόσα πράγματα μαθαίνει κανείς για τη ψυχοσύνθεση ενός παιδιού μέσα από τις ζωγραφιές του. Εξίσου συγκινητικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο απολάμβαναν τη διαδικασία και πόσο καμάρωναν που έβαλαν τη ζωγραφιά τους στον τοίχο.
Οι γονείς από την άλλη μεριά ψάχνονται. Έχουν χαθεί μέσα στο λαβύρινθο των πληροφοριών και των εξελίξεων. Τα ερωτήματα τους όμως είναι εύλογα. Δεν ξέρουμε πώς να μεγαλώσουμε το παιδί, να αντιμετωπίσουμε σύνθετες και νέες καταστάσεις , να κατανοήσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα του παιδιού. Και όλα αυτά γιατί δεν είμαστε προετοιμασμένοι για να γίνουμε γονείς. Το μαθαίνουμε στην πορεία και όχι πάντα γιατί πρέπει να θέλεις να αφουγκραστείς το παιδί σου ,να ‘κατέβεις στο επίπεδο του ‘ όπως είχε πει κάποτε μια μαθήτρια  στη μαμά της. Είχαμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε όλα αυτά μαζί με τους γονείς και να προσφέρουμε γνώσεις, εμπειρία και συμβουλές.
Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό κυρία Καλλιόπη Παπουτσάκη για τις πολύτιμες συμβουλές της στους γονείς που μας επισκέφθηκαν καθώς και την Ιωάννα Παπαθανασίου που με κέφι και αγάπη έπαιξε με τα παιδιά. Επίσης ευχαριστούμε  την εκπαιδευτικό Κωνσταντίνα Πλατανιά που ασχολήθηκε με αγάπη με τα παιδιά .
Ευχαριστούμε και το Χρήστο που έκανε όλα τα χατίρια στα παιδιά μας. Ευχαριστούμε ακόμα τον Τάσο, τον Πάνο, τη Βίκυ ,το Στάθη, το Γιάννη, τη Χριστίνα, το Γιώργο, το Σάκη, το Γιάννη και το Δημήτρη για την βοήθεια τους έτσι ώστε να λειτουργούν όλα τέλεια. Ήμασταν όλοι μια ομάδα.
Β. Ομιλία - δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. το Σάββατο 3-9-2011 και ώρα 12:00-13:00, με θέμα “Η λύση βρίσκεται στο πρόβλημα”.
Γ. Προληπτικό έλεγχο για τυχόν ύπαρξη μυοσκελετικών προβλημάτωνανάπτυξης και στάσης όπως σκολίωση, προβλήματα ανάπτυξης κάτω άκρων κλπ που πραγματοποιήθηκε δωρεάν το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, από 12:00 έως 17:00, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Η ομάδα εθελοντών Φυσικοθεραπευτών του ΓΟΝ.ΙΣ. με επικεφαλής τον Φυσικοθεραπευτή Κο Πετρούτσο και με ειδικό εξοπλισμό  πραγματοποιήσε τον προληπτικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά που οι γονείς τους το επιθυμούσαν.
Δ. Rollerskating,που περιλάμβανε δωρεάν δοκιμή πατινιών για παιδιά που συνοδεύονταν από τους γονείς τους.  Υπήρχε εξοπλισμός (πατίνια / πέδιλα / προστατευτικά) για τα παιδιά που δοκιμάζαν σε ομάδες των 7 ατόμων για 10 λεπτά με μία εισαγωγή στην τεχνική.
 
 
Top