Ανοιχτή,απ ευθείας επικοινωνία με τους Δημότες
Κερατσινίου - Δραπετσώνας
για την επικρατούσα κατάσταση στο Δήμο και την κοινωφελή επιχείρηση ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.

Φίλες και φίλοι, Συνδημότισσες και Συνδημότες.

10 Περίπου μήνες μετά την ανάληψη των ινίων του Δήμου απο τον συνδυασμό του «Καλήμέρα» με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο κ. Λουκά Τζανή, εκλογική επιτυχία που για το σκοπό αυτό προσέφερα χρόνο και μεράκι για ένα καλύτερο αύριο στον καταταλαιπωρημένο μας Δήμο, η κατάσταση (παρά τις όποιες προσωπικές προσπάθειές μου για το αντίθετο) δυστυχώς δεν δείχνει σοβαρά σημάδια βελτίωσης,τουναντίον μέρα τη μέρα χειροτερεύει,με αποτέλεσμα ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας να έχει περιέλθει σχεδόν σε κατάσταση «ΑΣΦΥΞΙΑΣ» ηθικής,πνευματικής, καθημερινότητας. 



Τα “σκουπίδια” που απειλούν καθημερινά τη ζωή μας λόγο της παντελούς έλλειψης γνώσης, διάθεσης και προγραμματισμού, κοντεύουν να πνίξουν το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. 


Το ρουσφέτιαναξιοκρατία και η γενική αίσθηση που επικρατεί στο σύνολο των πολιτών σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των Δημοτικών μας πραγμάτων, όπως ο «θανάσιμος»(οικονομικός και όχι μόνο) εναγκαλισμός με παραεκκλησιαστικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, το ανέξοδο και επιδερμικό «θεαθήναι» και οι ποικιλότροπες ...εξυπηρετήσεις, μοναδική ουσιαστική επαφή του επίσημου Δήμου με τους πολίτες, ο κακός νοούμενος παραγοντισμός, οι παλινωδίες αναμεμιγμένες με απίστευτες δόσεις αδαοσύνης και φαιδρότητας, η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στην κοινωφελή επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.) με κύριο πρωταγωνιστή - υπαίτιο τον νυν,εκόντα άκοντα, “Πρόεδρο” της κοινωφελούς κ. Τσούτσα, συνεπικουρούμενου απο διάφορους/ρες παρατρεχάμενους/νες...goldens και τα άνευ όρων και ορίων προγραμματικά κ.α.πισωγυρίσματα απο το εκφρασμένο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης του “καλή μέρα”
(Φόρμουλες vs πράσινου, Καθαριότητα, αναξιοκρατία κλπ), «σπρώχνουν» το Δήμο μας και την παράταξη σε επικίνδυνα και, πολύ φοβάμαι, αδιέξοδα μονοπάτια.

Φίλες και φίλοι συνδημότισσες/τες.

Όσες και όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε πως φύση και θέση, 
έμαθα να παλεύω στη ζωή μου για τα πάντα και πως δεν είμαι από εκείνους που «πηδούν»
(άνευ σοβαρότατου λόγου) στη θάλασσα» όταν βλέπουν το «καράβι» απλώς να κλυδωνίζεται.
Στην περίπτωσή μας όμως, το καράβι φοβάμαι ότι βυθίζεται αύτανδρο.

Το τρίπτυχο ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΑ για το οποίο και αγωνίστηκα μέσα από τιςγραμμές της κίνησης «Καλή μέρα» Κερατσινίου - Δραπετσώνας, δεν αποτέλεσε ούτε και αποτελεί, για εμένα, κενό περιεχομένου γράμμα,ούτε πολύ δε περισσότερο, εφαλτήριο για μία απλή «εξαγορά» «άυλων» τίτλων κ.α. …τινών !

Βλέποντας λοιπόν αλλα και ζώντας όλα αυτά που γίνονται, έρπουν, ψιθυρίζονται γύρο από το Δημοτικό γίγνεσθαι και την απλή καθημερινότητα της πόλης μας και μη μπορώντας πλέον να προσφέρω κάτι περισσότερο απο αυτό που αισθάνομαι ότι (υπο λογικότερες συνθήκες) θα μπορούσα, δεν έχω άλλη διέξοδο (για να μπορώ και στο μέλλον να σας κοιτώ στα μάτια) παρα μόνο αυτήν, της παραίτησης μου απο το Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.) καλώντας ταυτόχρονα τον Δήμαρχο της πόλης μας Λ. Τζανή, να αναλογιστεί (πριν να είναι πλέον πολύ αργά) τις ευθύνες που ανέλαβε για λογαριασμό των Κερατσινιωτών – Δραπετσωνιτών και να πάρει με σθένος και αποφασιστικότητα όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα ούτως ώστε το όνειρο για ένα καλλίτερο αύριο για τον Δήμο μας, να μη γίνει μία ακόμα φρούδα χαμένη ελπίδα.

Υ.Γ.
Παρακαλείται η αντιπολίτευση να μην επιχαίρει για τα πιο πάνω λεχθέντα.
Πολλά απο αυτά που περιγράφω είναι παθογένειες που φέρουν
ΚΑΙ τη δική της σφραγίδα !


Με τιμή ΠΑΤΣΑΚΗΣ Ε. Παναγιώτης (τάκης)

τ. Αντιπρ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΟ.Κ.
και έως σήμερα, μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.
(εντεταλμένος στον τομέα πολιτιστικών της επιχείρησης)
 
Top