Σε μια χρεοκοπημένη χώρα που ο "ανύπαρκτος" τελετουργικά Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παίρνει σχεδόν τα διπλάσια από τους βασιλιάδες της Ευρώπης αποτελεί κοροϊδία. Σύμφωνα λοιπόν με τονπροϋπολογισμό του 2009, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει:

- 288.000 ευρώ ως "χορηγία Προέδρου της Δημοκρατίας"
-97.000 ευρώ ως "έξοδα παραστάσεως"
-1.772.000 ευρώ ως "βασικό μισθό"
-3.000 ευρώ ως "επίδομα χρόνου υπηρεσίας"
-30.000 ευρώ ως "οικογενειακή παροχή"
-14.000 ευρώ ως "επίδομα θέσης ευθύνης" εδώ γελάνε!
-288.000 είναι τα "έξοδα παραστάσεως όσων διετέλεσαν Πρόεδροι της Δημοκρατίας"

Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις δαπάνες της Προεδρίας. Από επιδόματα στην Ελλάδα, άλλο τίποτα. Είναι ενδεικτικό άλλωστε το επίδομα."θέσης ευθύνης" και "οικογενιακής παροχής" που βλέπουμε.

Αν κάνουμε λοιπόν την πρόσθεση, μας βγαίνει το ποσό του 1.604.000 ευρώ!!! Να σημειωθεί ότι σε αυτά τα χρήματα, δεν συμπεριλαμβάνονται τα λειτουργικά έξοδα ττου Προεδρικού Μεγάρου, μισθοί υπαλλήλων, κλπ. τα οποία περιέχονται στον συνημένο πίνακα.

(Στο ερώτημα τι τα κάνει τα λεφτά ένας γεράκος 80 χρονών, δεν υπάρχει απάντηση, αλλά όλοι αυτοί οι δημοκρατές κλέβαν μεζέ απ' τα σκατά που 'χαν στην πάνα τους)

Επειδή η Βασιλεία στην Ελλάδα μας άφησε χρόνια κι επειδή μια σύγκριση με τα ποσά του τότε προσαρμοσμένα στο σήμερα θα ήταν εντελώς άτοπη, ας δούμε το κόστος μιας από τις πιο ακριβές και ποιο "φανταχτερές" Μοναρχίες της Ευρώπης, αυτή της Ολλανδίας.

Εκεί που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Βασίλισσα Βεατρίκη, παίρνει τον χρόνο ως μισθό από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό των 834.000 ευρώ! Δηλαδή, 770.000 ευρώ λιγότερα το χρόνο από τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενός θεσμού που δεν έχει ούτε στο 1% τις "φανταχτερές" εκδηλώσεις της Ολλανδίας. Ο δε διάδοχος του Θρόνου, πρίγκιπας Βίλλεμ Αλεξάντερ, παίρνει 248.000 ευρώ.

Έτσι, λοιπόν, συνάγεται το συμπέρασμα πως στην Ελλάδα σαφέστατα δεν έχουμε βασιλεία, αφού η δημοκρατία των "κολλητών απ' τα παλιά" είναι πολύ πιό ακριβή σε χρήμα και -δυστυχώς- πολύ πιό ακριβή σε είδος...

Μην μας κατηγορήσετε για "βασιλόφρονες". Απλά αριθμούς παραθέτουμε, για να εξηγήσουμε το απλό γεγονός: οι σημερινοί πολιτικάντηδες (γιατί καμία σχέση δεν έχουν με την πολιτική και ποτέ δεν ασχολήθηκαν με την ουσία, την βαρύτητα και την ευθύνη της) έχουνε γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως. Αμφιβάλει κανείς;

 
Top