Από το "Στοχασμός-Πολιτική"
  
Siemens: Απορρίφθηκε η πρόταση για προανακριτική

 Απορρίφθηκε από τηνΟλομέλεια της Βουλής η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, για τη διερεύνηση της ενδεχόμενης διάπραξης εκ μέρους των πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, Χ. Μαρκογιαννάκη και Γ. Αλογοσκούφη, του αδικήματος της απιστίας περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, αναφορικά με το σκάνδαλο Ζήμενς.
Το αποτέλεσμα της -μυστικής- ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν165 βουλευτές, καθώς απείχαν η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και η "Δημοκρατική Συμμαχία", καταδεικνύει ότι...
 υπήρξαν "διαρροές" από τις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Ειδικότερα:


Υπέρ της παραπομπής του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ψήφισαν 128 βουλευτές, εναντίον ψήφισαν 9, «παρών» δήλωσαν 10 - ενώ υπήρξαν και 6 λευκά και 12 άκυρα ψηφοδέλτια.
Υπέρ της παραπομπής του Γιώργου Αλογοσκούφη,ψήφισαν 130 βουλευτές, εναντίον ψήφισαν 8, «παρών» δήλωσαν 9 - ενώ βρέθηκαν και 7 λευκά και 11 άκυρα ψηφοδέλτια.
Η πρόταση, ωστόσο, απορρίφθηκε, καθώς δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός των θετικών ψήφων (151 "ναι") για να συσταθεί η αποκαλούμενη "Προανακριτική".
Σημειώνεται πως στην ψηφοφορία δεν μετείχαν κατά δήλωσή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και οι ανεξάρτητοι βουλευτές-μέλη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», ενώ από το πρωί ο ΛΑΟΣ, είχε δηλώσει δια του προέδρου του, Γ. Καρατζαφέρη, πως δεν θα μετάσχει στην όλη διαδικασία.
Καταγράφεται επίσης, πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, είχε και πέντε απουσίες - τους Β. Τόγια, και Θ. Ρομπόπουλο που λείπουν στο εξωτερικό, τους Δ. Παπουτσή και Σ. Εμμινίδη που είναι ασθενείς και την Βάσω Παπανδρέου.
Σχολιάζοντας την απόρριψη της πρότασης, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή υπενθύμιζαν όσα είχαν πει και μετά την πρώτη ψηφοφορία, της οποίας το αποτέλεσμα -επεσήμαναν- επιβεβαιώθηκε σήμερα και με τη δεύτερη ψηφοφορία. "Είναι η δεύτερη υπόθεση μετά το Βατοπέδι που η επιχείρηση σπίλωσης που οργάνωσε και εφήρμοσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης Καραμανλή απλώς κατέρρευσε", ήταν το σχόλιο συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού μετά την πρώτη ψηφοφορία.
newpost
 
Top