Μια μοναδική ερμηνεία που δεν άφησε κανένα θεατή ασυγκίνητο έδωσε ο Kevin Spacey...

χθες το βράδυ στην Επίδαυρο.

Ο γνωστός ηθοποιός ενσάρκωσε τον ήρωα του Σαίξπηρ “Ριχάρδο Γ” σε σκηνοθεσία του Sam Mendes και αποθεώθηκε από τoυς εννέα χιλιάδες θεατές.



Η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης έγινε στο κατάμεστο Aρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του “Φεστιβάλ Αθηνών” και το “παρών” έδωσαν πολλά διάσημα ονόματα από το χώρο της τέχνης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής.

Ανάμεσά τους ήταν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Φιλαρετη Κομνηνού, ο Λευτέρης Βογιατζής, ο Διονύσης Φωτόπουλος, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Γιάννης Χουβαρδάς, ο Γιάννης Μπέζος με την σύζυγό του Ναταλία Τσαλίκη, η Μαρία Ναυπλιώτου αλλα και πολιτικοί: η Λουκά Κατσέλη και ο Γεράσιμος Αρσένης με την κόρη τους, τη νεώτερη ηθοποιό Αμαλία Αρσένη, η Άννα Νταλάρα κ.ά. Από την πρεμιέρα δεν έλειψαν η Μαριάννα Λάτση, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Νικος Κωνσταντόπουλος.
  
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, στις επόμενες δυο παραστάσεις που έχουν γίνει ήδη sold out αναμένεται να φθάσουν ο πρίγκιπας Αλβέρτος με την σύζυγό του Σαρλίν, ο σερ Elton John, το ζεύγος Αγγελοπούλου, ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη, μέλη της οικογένειας Γουλανδρή, καθώς και της τέως βασιλικής οικογένειας.
Λίγο πριν το τέλος της πιο πολυαναμένομενης παράστασης της χρονιάς ο Kevin Spacey ήταν κρεμασμένος ανάποδα επί σκηνής, ο Ριχάρδος είναι νεκρός, ακούγονταν οι τελεταίες ατάκες του έργου. Το κατάμεστο θέατρο της Επιδαύρου σηκώθηκε όρθιο για να δώσει το πιο θερμό χειροκροτημα στον Aμερικανό ηθοποιό και τον θίασο του Bridge Project .
Ο Spacey έκανε την πιο βαθιά του υπόκλιση, εμφανώς ενθουσιασμένος από τη θέρμη και κυρίως το πλήθος των θεατών που τον καλούσαν να ξαναβγεί στη σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου.
Παρά τη μεγάλη διάρκεια του έργου και την πολυπλοκότητα της υπόθεσης ο σκηνοθέτης, Sam Mendes, κατάφερε να “δώσει” στους θεατές την πιο κατανοητή και βατή εκδοχή του σαιξπηρικού δράματος.
Σημαντικό ρολο σε αυτό έπαιξε ο διαχωρισμός των μερών από τους τίτλους που τα προλόγιζαν στην τεράστια οθόνη του σκηνικού, οθόνη που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει το πιο εύστοχο σχόλιο του σκηνοθέτη περί εξουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ο σεβασμός που έδειξε το κοινό στην ανακοίνωση για τη μη λήψη φωτογραφιών στη διάρκεια της παράστασης αλλά και η ψυχραιμία σε ένα απρόοπτο περιστατικό, όταν φίδι επιτέθηκε σε θεατή. Ο άνθρωπος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ναυπλίου και είναι καλά στην υγεία, ενώ η μεταφορά του δεν εγινε αντιληπτή από το μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

www.tlife.gr
 
Top