Κλειδιά, τηλέφωνο, πορτοφόλι... αυτά είναι τα βασικότερα και απολύτως αναγκαία αντικείμενα που παίρνει κάποιος φεύγοντας από το σπίτι του. Αυτά που θα έπρεπε ίσως για λόγους ασφαλείας να αφήνει σπίτι του συνήθως τα τοποθετεί στο πορτοφόλι, γιατί δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο κλοπής ή απώλειας.

Υπάρχουν, κάποια αντικείμενα που για ασφάλεια, καλό θα ήταν να παραμένουν σπίτι... 

1. Κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης: Στην ουσία ένας επιτήδειος μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν την κάρτα για να μπει σε λογαριασμό στην τράπεζα, στην πιστωτική κάρτα, να πάρει δάνειο κ.λπ.

2. Διαβατήριο/Ταυτότητα: Ένα έγγραφο απολύτως απαραίτητο. Ωστόσο, καλό θα ήταν να βγάλετε ένα αντίγραφο και να το κρατάτε πάντα κάπου φυλαγμένο για να αποφύγετε από κάθε... στραβοπάτημα.

3. Χαρτί όπου αναγράφονται κωδικοί και χρήσιμα νούμερα: Ένα πολύ χρήσιμο δώρο για κάθε... αετονύχη. Αριθμοί καρτών, το νούμερο του συναγερμού ή του λογαριασμού σας, μπορεί να σας καταστήσουν θύματα δυσάρεστων εκπλήξεων.

4. Πιστωτικές κάρτες: Δεν χρειάζεται μάλλον διευκρίνιση για ποιον λόγο δεν πρέπει να βάζετε στο πορτοφόλι σας ΟΛΕΣ τις πιστωτικές σας κάρτες, ιδίως αν αυτές είναι αρκετές. Μία και βασική είναι η πιο χρήσιμη και αναγκαία.

5. Μετρητά: Όχι πολλά ώστε να μην τα κλαίτε μετά. Αρκετά ώστε να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες σας.

6. Αποδείξεις: Κάποιες αποδείξεις ιδίως από πληρωμές με πιστωτική κάρτα φέρουν την υπογραφή σας ή και τα στοιχεία της πιστωτικής. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, αφήστε τις αποδείξεις... σπίτι ή έστω κάπου που δεν φθάνουν... μακριά χέρια.


 
Top