ΜΕ «ΜΠΡΑΒΟΥΣ» ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ LIDL...


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τελικά ο Δήμαρχος της πόλης Λουκάς Τζανής ολοκλήρωσε επάξια το «έργο» του. 
Αδιαφορώντας για τις ενστάσεις και θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου, σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτών όπως του Παναγιώτη Λαφαζάνη, προχωρεί στην αδειοδότηση λειτουργίας LIDL στην Λ. Δημοκρατίας, στο Κερατσίνι.
Με τον τρόπο αυτό παραιτείται δίχως καν να διερευνήσει εναλλακτικές Λύσεις ενός χώρου, που όλες οι Δημοτικές Αρχές αλλά και ο ίδιος προεκλογικά, τον ήθελαν χώρο πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων.
Με τον τρόπο αυτό επιφέρει σοβαρό πλήγμα στους επαγγελματίες της πόλης μας, που βλέπουν να περικυκλώνονται από πολυκαταστήματα μεγάλων επιχειρηματικών Αλυσίδων.
Με τον τρόπο αυτό δείχνει ότι αδιαφορεί για την διαφάνεια, για τον δημοκρατικό κοινωνικό διάλογο, για την τοπική ανάπτυξη.


Αυτά φάνηκαν καθαρά από τις τοποθετήσεις του Δημάρχου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης την Τρίτη 12-7-11,στην οποία μάλιστα δεν τόλμησε να θέσει ευθέως για ψήφιση την αδειοδότηση, αλλά την …..αποδοχή δωρεάς χώρου από την LIDL, «ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ » (όπως αναφέρουν σε σχετικό έγγραφο) προς τον Δήμο. Χώρου που ΘΑ αποδοθεί ……ένα μήνα μετά την απόδοση της ΑΔΕΙΑΣ !!!
Στην Συνεδρίαση αυτή παραβρεθήκαμε δεκάδες επαγγελματίες για να διαμαρτυρηθούμε και να διατυπώσουμε τις απόψεις μας, παρά τις δυσκολίες.
Δυσκολίες που δημιουργήθηκαν από την αντισυγκέντρωση φίλων του Δημάρχου και την παρουσία ακόμα και Μπράβων !! 
Μάλιστα και μπράβων!!
Φαίνεται ότι φοβισμένος ο κ. Λουκάς Τζανής προτιμά την «συμμαχία» με «φουσκωτούς», παρά την συνεννόηση με τους Επαγγελματίες της πόλης.
Προτιμά να συζητά ΜΟΝΟΣ του με την LIDL επί ….έξι μήνες, αντί να διερευνά συναινέσεις και συγκλίσεις.
Προτιμά να δίνει εξετάσεις στην LIDL παρά στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία.
Προτιμά να μας εμπαίζει επί μήνες για να βγάζει δήθεν λόγους για την παγκοσμιοποίηση, παρά να επιδιώκει την στήριξη του Εμπορικού , παραγωγικού ιστού της πόλης.
Γι` αυτό άλλωστε επιτέθηκε φραστικά κατ` επανάληψη, με απρεπή και απαράδεκτο τρόπο κατά του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και των μελών του.
Γι` αυτό έδειξε αγωνία και ζήλο να περάσει το θέμα ,κωφεύοντας ακόμα και στην πρόταση να συγκροτηθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή με την συμμετοχή και του Εμπορικού Συλλόγου για την διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων, όπως έγινε επί Δημαρχίας Σαράφογλου για τον χώρο του Καχραμάνογλου.
Η άδεια στο LIDL ή η λεγόμενη "δωρεά"  πέρασε με τους ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας , η προσωπική ευθύνη των οποίων δεν απαλείφεται από την παραταξιακή πειθαρχία . 
Ωστόσο το θέμα δεν έχει λήξει.
Ο Δήμαρχος, η πλειοψηφία του και η LIDL , ας είναι ανήσυχοι.!!
Ο Εμπορικός Σύλλογος , όλοι οι Επαγγελματίες αλλά και οι κάτοικοι της πόλης συνεχίζουμε τον αγώνα μας !!


Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς


Το Δ. Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ
ΕΜΠΟΡΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
15/7/11
Λ. Δημοκρατίας 17 3ος Όροφος
Κερατσίνι Τ.Κ. 18756
 
Top