Την ίδια ώρα που ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής περί πολλά τυρβάζει και στέλνει δελτία Τύπου για πολιτιστικές εκδηλώσεις στο δήμο του, ο Γιάννης Τσούτσας, ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του, πετάει τη «βόμβα» και δηλώνει παραίτηση και από την προεδρία της Πολιτιστικής Επιχείρησης και από την παράταξη «Καλημέρα Κερατσίνι-Δραπετσώνα», καταγγέλοντας παράνομες προσλήψεις, κυρίως στις αθλητικές επιχειρήσεις και δηλώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «δεν πάω φυλακή για εσένα».

Ο Γιάννης Τσούτσας τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της Πολιτιστικής Επιχείρησης (συνένωση τ. δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων Πρόνιας Κερατσινίου, Πολιτισμού και Αναψυχής Κερατσινίου, Αθλητισμού Κερατσινίου και ΚΕΚ) στις 16 Ιουνίου, αλλά -όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή παραίτησής του- αναφερόμενος στην αθλητική επιχείρηση «έρχομαι τώρα εγώ να το παίξω ο κακός πρόεδρος, ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Γιαννακίδης λέει στους εργαζόμενους "εγώ σας προσέλαβα, και ο Τσούτσας σας απολύει"», τη στιγμή μάλιστα που οι προσλήψεις που έγιναν επί Γιαννακίδη, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, «επισείουν ακόμη και ποινικά αδικήματα στον προηγούμενο πρόεδρο, οποίος αυθαιρέτως ή με την συγκατάθεση κάποιων προέβη σε αθρόες προσλήψεις προσωπικού».
Οι πληροφορίες λένε πως ο Γιάννης Τσούτσας, απευθυνόμενος στο δήμαρχο Λουκά Τζανή, του είπε πως δε θέλει να μείνει πρόεδρος μέχρι να λήξουν οι χιλιάδες παράνομες συμβάσεις και του σημείωσε ότι επ' ουδενί «δεν πάω φυλακή για εσένα».
Ο δήμαρχος του πρότεινε να παραμείνει πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης και να κάνει διαχειριστή τον κ. Γιαννακίδη αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Αιχμές και «ρουφιάνοι»
Στην επιστολή παραίτησής του ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ξεκαθαρίζει πως «με ρουφιάνους, τσάτσους και αυλικούς (βλ. σύμβουλοι ακαθόριστου αριθμού) δεν μπορείς να λειτουργήσεις», του επισημαίνει ότι «ακόμη δεν έχεις χάσει τη δεδηλωμένη αλλά, όπως φαίνεται, σε οδηγούν στον "Τιτανικό" της πολιτικής σου καριέρας» και του ζητεί να προσέξει ιδιαίτερα την παραίτησή του, διότι «οι αντίπαλοί σας είναι γύρω και στο καλημέρα θα γίνει καληνύχτα».
Χαρακτηριστικό του σάλου που επικρατεί στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι και το γεγονός πως οι εργαζόμενοι του δήμου έχουν κάνει φωτοτυπίες της παραίτησης Τσούτσας και τη μοιράζουν.
Μετά τα τελευταία γεγονότα και βλέποντας τις αδιαφανείς διαδικασίες και προσλήψεις που έγινα στην Αθλητική Επιχείρηση οι οποίες επισείουν ακόμη και ποινικά αδικήματα στον προηγούμενο πρόεδρο, οποίος αυθαιρέτως ή με την συγκατάθεση κάποιων προέβη σε αθρόες προσλήψεις προσωπικού.
Έρχομαι τώρα εγώ να το παίξω ο κακός πρόεδρος ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Γιαννακίδης λέει στου εργαζόμενους «εγώ σας προσέλαβα και ο Τσούτσας σας απολύει»
Με θλίβουν παράλληλα και άλλα.... Πχ το γεγονός ότι η κ. Τσουράπη (σ.σ. άτυπη σύμβουλος του δημάρχου για τεχνικά έργα λανσάρεται ως αρχιτέκτονας και έχει τελειώσει ΤΕΙ διακοσμητικής) ζητώντας το κόστος του έργου που έκανα, όταν υπάρχει ανάρτηση του Διαύγεια»
Εγώ κύριε δήμαρχε δεν κάνω έργα στο σκοτάδι, όπως κάνουν ορισμένοι από τους συνεργάτες σας με την κάλυψη επιστήθιων φίλων σας...... Υπ' αυτές τις συνθήκες με ρουφιάνους, τσάτσους και αυλικούς (βλ. σύμβουλοι ακαθόριστου αριθμού) δεν μπορείς να λειτουργήσεις. Ακόμη δεν έχεις χάσει τη δεδηλωμένη αλλά, όπως φαίνεται, σε οδηγούν στον Τιτανικό της πολιτικής σου καριέρας.
Σας παρακαλώ να δεχθείτε παραίτηση από πρόεδρος και συνδυασμός «Καλημέρα Δραπετσώνα-Κερατσίνι»
Αυτή την επιστολή θα ήθελα να τη λάβετε σοβαρά υπόψη σας, γιατί οι αντίπαλοί σας είναι γύρω και στο καλημέρα θα γίνει καληνύχτα.
 
Top