ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β ΠΕΙΡΑΙΑ  Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ,  ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Η επιτροπή που συστήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για την κατάρτιση της τελικής πρότασης για την αναδιοργάνωση – κλείσιμο των εφοριών της χώρας ολοκλήρωσε το έργο της και κατάθεσε το σχετικό πόρισμα. Σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής, προβλέπεται η κατάργηση και συγχώνευση των περισσότερων ΔΟΥ της χώρας  χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της απαράδεκτης, μνημονιακής πολιτικής κλεισίματος των τοπικών ΔΟΥ – που θα επιφέρει πλήγμα και στα δημόσια έσοδα - αποτελεί η περίπτωση της ΔΟΥ Σαλαμίνας, για την οποία προβλέπεται η μεταφορά και συγχώνευσή της με τη ΔΟΥ Ελευσίνας! Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του νησιού, το επαπειλούμενο κλείσιμο της εφορίας θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην τοπική κοινωνία και οικονομία, επιδεινώνοντας σε οριακό βαθμό την  καθημερινή ζωή των κατοίκων. Επιπλέον, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη ΔΟΥ Σαλαμίνας είναι δικαιολογημένα ανάστατοι, διότι, στην περίπτωση που η πρόταση της επιτροπής υιοθετηθεί, το εργασιακό τους μέλλον διαγράφεται επισφαλές και αβέβαιο.
Επειδή η κατάργηση (μέσω «συγχωνεύσεων») εκατοντάδων εφοριών της χώρας γίνεται με μόνο γνώμονα την απαράδεκτη και αποτυχημένη «συνταγή» λιτότητας του μνημονίου.
Επειδή η κοινωνία της Σαλαμίνας θα υποστεί σοβαρότατο οικονομικό πλήγμα στην περίπτωση που κλείσει η τοπική ΔΟΥ.
Επειδή οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη ΔΟΥ Σαλαμίνας εύλογα ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

1. Σκοπεύουν να απορρίψουν την πρόταση για το κλείσιμο και τη μεταφορά της ΔΟΥ Σαλαμίνας στη ΔΟΥ Ελευσίνας, προκειμένου να μην υποστούν πλήγμα τόσο τα δημόσια έσοδα όσο και η τοπική κοινωνία του νησιού;
2. Σκοπεύουν να ακυρώσουν, εδώ και τώρα, κάθε σχεδιασμό που στοχεύει – με αποκλειστικό γνώμονα τις καταστροφικές επιταγές του μνημονίου - σε κλείσιμο εφοριών ανά τη χώρα, προκαλώντας εύλογη ανασφάλεια στους υπηρετούντες υπαλλήλους σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον αλλά και αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες;


Ο ερωτών βουλευτής


Λαφαζάνης Παναγιώτης
 
Top