Ακόμη δεν ανέλαβε... σκέφτεται την παραίτηση! Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος όπως αποκάλυψε νωρίτερα ηiefimerida ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στον ΚΤΕ Οικονομικών οτι δεχθηκε ασφυκτικές πιέσεις σήμερα το πρωί να προχωρήσει σε εξομοίωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης. «Δεν γίνονται αυτά που ζητάτε. Εγώ δεν παίρνω πίσω την συμφωνία για μη εξίσωση. Αν δεν αλλάζει αυτό εγώ θα υποβάλω την παραίτηση μου από υπουργός Οικονομικών στον Πρωθυπουργό» φέρεται να ήταν η αντίδραση του κ. Βενιζέλου σύμφωνα με όσα πληροφορείται η iefimerida.
Νωρίτερα δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον νέο υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «Περνάει πολιτικά το μεσοπρόθεσμο;». Ο κ.Βενιζέλος απάντησε «Έτσι όπως είναι, αποκομμένο όχι, χρειάζεται και ένα ευρύτερο σχέδιο», δείχνοντας προσγειωμένος στην σκληρή πραγματικότητα της ηλεκτρικής καρέκλας που παρέλαβε. «Θα το πεις το σχέδιο αυτό στη συνέντευξη Τύπου;» ξαναρώτησε ο δημοσιογράφος. «Σε ένα βαθμό ναι, θέλω όμως λίγο χρόνο, δεν μπορώ να πω ότι σε τρείς ημέρες έχω το απόλυτο πρόγραμμα!» ανταπάντησε ο κ. Βενιζέλος. «Ναι, αλλά πήρες λευκή επιταγή από το υπουργικό χθες» επέμεινε ο συνομιλητής του. «Λευκή επιταγή πήρα, αλλά το θέμα είναι να έχει και αντίκρισμα...» έκλεισε την κουβέντα χαμογελώντας ο κ. Βενιζέλος και έφυγε για τη συνάντηση με την τρόικα. Πάντως για τους βουλευτές του ΚτΕ Οικονομικών έλεγε τα καλύτερα: «Πολύ καλή συζήτηση, κατέθεσαν πολλές και σοβαρές αλλά και έξυπνες προτάσεις» τόνιζε...
Ωστόσο η τακτική του κ. Βενιζέλου αλλά και βουλευτών που πρόσκεινται σ' αυτόν, να ρίξει το ανάθεμα στον προκάτοχο του, έχει προκαλέσει τη δυσφορία του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η αλήθεια είναι ότι ο τέως υπ. Οικονομικών είχε μεν δεχθεί τις «ισοδύναμες εναλλακτικές προτάσεις» αρκετών βουλευτών αλλά είχε προειδοποιήσει πως αυτά όλα τελούν υπό την αίρεση ότι θα συμφωνήσει η τρόικα. Είναι προφανές πως οι τροϊκανοί μετά την αλλαγή φρουράς στο οικονομικό επιτελείο ανησύχησαν ότι θα επικρατήσει κλίμα χαλάρωσης των μέτρων. Έτσι εξηγούν πολλοί από την κυβέρνηση την εσπευσμένη έλευση του ανώτατου κλιμακίου της τρόικα στην Αθήνα σήμερα. «Η τρόικα λόγων των εξελίξεων σκλήρυνε τη θέση της» έλεγε κυβερνητικός παράγων ο οποίος εκτιμούσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, παρά τα λάθη που έχει διαπράξει, είχε δημιουργήσει τις κατάλληλες ισορροπίες με την τρόικα και είχε κατακτήσει την «καλή της θέληση».
 
Top