Ζωντανός στο κυνήγι του πρωταθλήματος παρέμεινε ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν 76-68 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και μείωσαν σε 2-1 τη σειρά. Οι αναπληρωματικοί έκαναν τη διαφορά για τους γηπεδούχους, που εξακολουθούν να είναι με την πλάτη στον τοίχο, αφού για να έχουν ελπίδες πρέπει να περάσουν νικηφόρα από το κλειστό του ΟΑΚΑ την Κυριακή (22:00, ΝΕΤ).
Από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού ο Γ.ΠρίντεζηςΑπό τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού ο Γ.ΠρίντεζηςΤο παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Από τη μία ένας Ολυμπιακός που για ένα ημίχρονο σκόραρε μόνο μέσα από τη ρακέτα (0/7 τρίποντα, 0/4 δίποντα έξω από το ζωγραφιστό) και από την άλλη ένας Παναθηναϊκός με ουσιαστικά απόντα το Διαμαντίδη, αφού ο αρχηγός τελείωσε το ματς με 6 λάθη. Έτσι για είκοσι λεπτά η μάχη ήταν Μπουρούσης και Μαυροκεφαλίδης από τη μία κόντρα στους Καλάθη και Μπατίστ από την άλλη.
Όμως όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποφάσισε να ρισκάρει, δίνοντας μπόλικο χρόνο σε παίκτες ρολίστες. Πήρε τα τέσσερα τρίποντά του από τον Πρίντεζη και τον Πελεκάνο, ο οποίος μπήκε στην αποστολή τελευταία στιγμή, όταν κόπηκε ο απογοητευτικός στα προηγούμενα ματς Κέσελ. Ο σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός, με σωστές άμυνες και μόνο μία κακή απόφαση επιθετικά και ουσιαστικά έστειλε μήνυμα στον προπονητή του, ότι αξίζει να ξανασκεφτεί το ρόλο του στην ομάδα. Άλλωστε ο Πελεκάνος είναι μέχρι τώρα ο νούμερο ένα υπό παραχώρηση παίκτης το καλοκαίρι.
Πλέον, ο Ολυμπιακός ποντάρει στο άγχος του Παναθηναϊκού, ο οποίος “οφείλει” να τελειώσει τη σειρά μπροστά στους οπαδούς του. Φέτος άλλωστε έχει κερδίσει μία φορά στο ΟΑΚΑ και παρότι οι “ερυθρόλευκοι” ξέρουν ότι θα είναι δύσκολο, είναι έτοιμοι να παλέψουν σε αντίθεση με πέρσι, που παραδόθηκε με κάτω τα χέρια.
Πριν την έναρξη του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο και δυνάμεων των ΜΑΤ. Η αστυνομία, με χρήση δακρυγόνων, κατάφερε να τους απωθήσει και τα επεισόδια έληξαν σχεδόν εν τη γενέσει τους. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού πήρε αμέσως τηλέφωνο τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη και του ζήτησε να αναβληθεί ο αγώνας, για να πάρει αρνητική απάντηση. Εντός γηπέδου τα πράγματα ήταν γενικά ήρεμα με εξαίρεση μία τρίλεπτη διακοπή στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, όταν οπαδοί των “ερυθρόλευκων” πέταξαν κροτίδες γύρω από το παρκέ. Ο Μίλαν Τόμιτς πήρε το μικρόφωνο και τους ηρέμησε. Πάντως, η εν λόγω διακοπή ευνόησε τους γηπεδούχους. Ο ρυθμός του Παναθηναϊκού, που πάταγε καλύτερα σε εκείνο το σημείο, ανακόπηκε, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και τελικά έφτασε στη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 24-19, 39-46, 58-56, 76-68 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Λούκας 6, Σπανούλης 13, Πρίντεζης 8 (2), Μπουρούσης 16, Πελεκάνος 6 (2), Μαυροκεφαλίδης 7, Χαλπερίν 4, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 5, Τεόντοσιτς 5 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς 4, Μπατίστ 15, Φώτσης 5 (1), Σάτο 2, Νίκολας 13 (3), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10 (2), Βουγιούκας 9, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου. 
enet.gr
 
Top