Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα υπάρξει συγκεκριμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος προς την πατρίδα από την Αμερική.

Ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες με τίτλους στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες του τύπου:
« H Ελλάδα ξεπουλιέται σε εξευτελιστική τιμή» κινητοποίησε το πανίσχυρο ελληνικό οικονομικό λόμπι των ΗΠΑ, που αργοπορημένα σπεύδει τώρα να στηρίξει την ελληνική οικονομία.

Η κίνηση των «ισχυρών Ελλήνων» στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον έχει για πυρήνα της μία τριμελή ομάδα ομογενών , η οποία κάνει επαφές με ομογενείς σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής που έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και με τις πολυπληθείς ομογενειακές οργανώσεις ΑΧΕΠΑ, Παμμακεδονική ‘Ενωση, Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνισμού, κτλ.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι σε πρώτη φάση, η έκδοση ενός ομολογιακού δανείου των Ελλήνων της Αμερικής ύψους 15 δις. δολαρίων, που θα διατεθεί αμέσως για μερική κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ελλάδας.

Σε 2η φάση, οι μεγάλοι ‘Ελληνες επιχειρηματίες της Αμερικής (κυρίως στον τομέα της Ενέργειας και του Τουρισμού) θα στείλουν ομάδα τεχνοκρατών στην Ελλάδα για αγορές κρατικών ακινήτων και εκτάσεων, αλλά και συμμετοχή στις αποκρατικοποιήσεις ορισμένων ΔΕΚΟ.

Γι’ αυτή την πρωτοβουλία των ισχυρών Ελλήνων της Αμερικής είναι ενημερωμένη η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η Κομισιόν κι όλοι περιμένουν τις πρώτες κινήσεις των «θείων από την Αμερική».

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με στέλεχος της ομογένειας στη Νέα Υόρκη, το οποίο συμμετέχει στην κίνηση αυτή σωτηρίας της χώρας και η δήλωσή του ήταν: «Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα υπάρξει συγκεκριμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος προς την πατρίδα από την Αμερική.»

newsbomb
 
Top