Φραστικά πυρά και από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε ο Δημήτρης Δρούτσας για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με την εκλογή των βουλευτών μόνο για δύο θητείες και ...........


την υποχρεωτική παραίτησή τους όταν καταλαμβάνουν υπουργικό θώκο.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε θέμα περί ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν κάποιος είναι μέλος της κυβέρνησης θα πρέπει να αποποιηθεί του βουλευτικού αξιώματος.

Βουλευτές και υπουργοί χαρακτήρισαν άκαιρη την παρέμβασή του, ορισμένοι μάλιστα επισήμαναν ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν έχει εκλεγεί από το λαό για να θέτει τέτοια ζητήματα.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του Χρήστου Πρωτόπαππα, μέσω του κρατικού ραδιοφώνου, ο οποίος τόνισε ότι «ο κ. Δρούτσας είναι υπουργός Εξωτερικών και δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής. Δεν έχει την επαφή εκείνη με την κοινωνία για να δει τι γίνεται αυτή τη στιγμή» και κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών «να αφήσει ήσυχους τους βουλευτές που αυτή τη στιγμή τραβάνε το δικό τους Γολγοθά».

Όσον αφορά τα περί δύο θητειών, ο κ. Πρωτόπαππας τόνισε ότι αυτές οι προτάσεις δεν είναι σοβαρές και πρόσθεσε: «Αν ο λαός θέλει να σε στείλει σπίτι σου, σε στέλνει. Αν θέλει να σε ψηφίσει σε ψηφίζει».
www.ANT1online.gr
 
Top