Ο Ολυμπιακός νίκησε και πάλι με 3-0 τον Ηρακλή και στέφθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και 25η συνολικά πρωταθλητής. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι φέτος, αφού σήκωσαν και τα τρία "εγχώρια" τρόπαια.

 Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, στο άδειο "Μελίνα Μερκούρη", έδειξε το απαιτούμενο πάθος ώστε να σηκώσει μία ακόμα κούπα φέτος, μετά το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο.

Οι Πειραιώτες ήταν εντυπωσιακοί στα πλέι οφ, αφού "σκούπισαν" τους μεγάλους αντιπάλους τους, Παναθηναϊκό και Ηρακλή, με 2-0 και 3-0 αντίστοιχα, αποδεικνύοντας πως ήταν πραγματικά ανίκητοι.
Οι ανατροπές για τους "ερυθρολεύκους", που διατήρησαν τα... σκήπτρα τους συνεχίστηκαν και στον 3ο τελικό, όπου στο 2ο σετ βρέθηκαν να χάνουν με 23-18, αλλά κατάφεραν να φτάσουν στο 26-24.

Νωρίτερα, είχαν πάρει σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 25-21, παρά το γεγονός ότι έχαναν με 9-8. Ένα σερί 5-0 έφερε το σκορ στο 13-9 και από κει και πέρα το 25-21 ήρθε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Το πιο αμφίρροπο σετ ήταν το 2ο, όπου ο Ηρακλής μετέτρεψε το 14-15 σε 18-23 κι έμοιαζε πως δεν θα έχει πρόβλημα να ισοφαρίσει σε 1-1. Ωστόσο, με τον Γιαμπλόνσκι στο σέρβις, ο Ολυμπιακός έφτασε πρώτος σε σετ-μπολ με 24-23, επιτυγχάνοντας σερί 6-0, και τελικά κατέκτησε το σετ με 26-24.

Το τρίτο σετ δεν χανόταν για κανένα λόγο από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν να προηγούνται με 20-13 και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα γιόρτασαν το 25-19, που τους χάρισε τον τίτλο.

Αμέσως μετά τον τελευταίο πόντο του αγώνα, το κλειστό του Ρέντη κατακλύστηκε από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, που πανηγύρισαν μαζί με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ το 25ο πρωτάθλημα της "ερυθρόλευκης" ιστορίας.

 
Top