Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης: "OΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ" Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη Κούλης Βρεττάκος κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 9/5/2011 υπέβαλε προς τη δημοτική Αρχή της ακόλουθες ερωτήσεις που αφορούν το κτήμα Δηλαβέρη, τα δημοτικά σχολεία και το Parkin του Κατράκειου.  
Ερώτηση για το κτήμα Δηλαβέρη
Στην περιοχή  της Νίκαιας υπάρχει το χαρακτηρισμένο ιστορικό μνημείο, κτίριο Δηλαβέρη. Σε όλους μας είναι γνωστό η κατάσταση  στην οποία βρίσκεται σήμερα. Εδώ  και αρκετά χρόνια αποτελεί σκουπιδότοπο της περιοχής και χώρο συγκέντρωσης περιθωριακών τύπων. Κατά την προεκλογική περίοδο ομάδα πολιτών της περιοχής με πρωτοβουλία της έκανε συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθεί στην τότε Δημοτική Αρχή για την εγκατάλειψη του χώρου, να καταγγείλει την καταστροφή που γίνεται στο κτίριο και να απαιτήσει τον άμεσο καθαρισμό από τα σκουπίδια του περιβάλλοντος χώρου. Στην τότε διαμαρτυρία συμμετείχαμε και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της περιόδου 2010 και παράλληλα δεσμευτήκαμε ο καθένας από τη μεριά του το τι θα πράξει όταν γίνει Δημοτική Αρχή, όλοι δεσμευτήκαμε για το αυτονόητο ότι θα καθαρίσουμε και θα περιφράξουμε το χώρο και ο ιδιοκτήτης θα υποστεί όλες τις νόμιμες συνέπειες. Άμεση απαίτηση των πολιτών είναι ο καθαρισμός και η φύλαξη του χώρου.
Ερωτάται  η Δημοτική Αρχή, τι πρόκειται να πράξει για την αποκατάσταση της καθαριότητας και την περίφραξη του χώρου.  
Ερώτηση για το 4ο Δημ. Σχ. Νικαίας και τους αύλειους χώρους των σχολείων
Από δημότες  της περιοχής μας μου κατηγγέλθη ότι αρκετοί αύλειοι χώροι  σχολείων καταλαμβάνονται τα απογεύματα από εξωσχολικούς πολίτες με συνέπεια να προκαλούνται φθορές και ζημιές στα σχολικά συγκροτήματα. Ιδιαίτερα  δε στο 4ο Δημ.Σχ. Νίκαιας κάθε απόγευμα αλλοδαποί πολίτες μεγάλης ηλικίας έχουν συγκροτήσει ομάδα που διεξάγει αγώνες ΚΡΙΚΕΤ και καταλαμβάνει τον αύλειο χώρο. Συνέπεια αυτού είναι να εμποδίζονται τα παιδιά να προσεγγίσουν το σχολείο και παράλληλα να ενοχλούνται και οι περίοικοι.
Ερωτάται  η Δημοτική Αρχή, τι μέτρα πρόκειται να λάβει για το συγκεκριμένο σχολείο αλλά και γενικότερα για την προστασία των σχολείων μας από εξωσχολικούς παράγοντες. 
Ερώτηση για το Parking του Κατράκειου
Στην περιοχή  του Κατράκειου υπάρχει το parking το οποίο έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετούνται οι πολίτες που επισκέπτονται το Κατράκειο και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο χώρο αυτό παρανόμως κάθε βράδυ συρρέουν άτομα από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής με φτιαγμένα (ράλι) αυτοκίνητα και μηχανές και επιδίδονται σε αγώνες δεξιοτεχνίας, ικανοτήτων και αγωνιστικές κόντρες. Συνέπεια όλων αυτών είναι οι κάτοικοι που μένουν στη περιοχή να δέχονται αφόρητη ηχορύπανση.
Ερωτάται  η Δημοτική Αρχή, τι μέτρα πρόκειται  να λάβει για να προστατευτεί ο χώρος και οι πολίτες να βρουν επιτέλους την ησυχία τους.
Συνημμένα: α) Διαμαρτυρία και υπογραφές των κατοίκων της περιοχής.
                     β) Φωτογραφικό υλικό που διαφημίζει τις κόντρες στο Κατράκειο. 
 
Top