Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Με απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Θαλασσίων υποθέσεων/Αλιείας, διορίσθηκε την περασμένη εβδομάδα ως διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΤΑΝΑΛ (Εταιρία Ανάπτυξης Αλιείας) ο πρώην Γ.Γ της Νομαρχίας Πειραιά και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία, Μανώλης Αντωνάκος.

Κι ενώ το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ψάχνει διακαώς τρόπους να περιορίσει τα δημόσια έξοδα και τις κρατικές δαπάνες, ο κ. Διαμαντίδης διορίζει ανθρώπους-κλειδιά που θα τον βοηθήσουν στην επανεκλογή του, καθώς επιλέγει να στελεχώσει υψηλόβαθμες δημόσιες θέσεις με ανθρώπους της περιφέρειάς του. Κι ενώ την ίδια στιγμή επιζητάτε ο περιορισμός των προσλήψεων υψηλόμισθων συμβούλων σε εταιρίες του Δημοσίου που δεν προσφέρουν τίποτα στον τόπο, διορίζεται δίχως φυσικά να επιλεγεί με τη διαδικασία του openGov ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικού παράγοντα, που ανεδείχθη μέσα από τον κομματικό σωλήνα του ΠΑΣΟΚ....


Συγκεκριμένα, η επαγγελματική πορεία του κ. Αντωνάκου και το σύνολο του βιογραφικού του καταδηλώνουν ότι δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα, τις σπουδές και την εμπειρία για τη διαφαινόμενη σημαντική θέση που κατέλαβε. Δε σχετίζεται, δε, με κανένα εμφανή τρόπο με τον τομέα της αλιείας. Η, δε, παρουσία του στην τοπική αυτοδιοίκηση κρίνεται μάλλον ανεπιτυχής και έτσι δεν δικαιολογείται η περαιτέρω αξιοποίησή του από τον "σύντροφό" του υπουργό. Μια ματιά στην πορεία του, ενδεχομένως θα πιστοποιήσει του λόγου μου το αληθές.

Τελειώνοντας, λοιπόν, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα διετή τότε ΚΑΤΕΕ, με κατάταξη εισήχθη στο τμήμα Κοινωνιολογίας της τότε Παντείου Σχολής και παράλληλα είχε ξεκινήσει μια καριέρα στη θέση δημοτικού συμβούλου στο δήμο Πειραιά, όπου έφθασε μέχρι τον αξίωμα του αντιδημάρχου. Την ίδια στιγμή, από το 1992 (σε ηλικία 28 ετών) έως το 1996 (σε ηλικία 32 ετών) εμφανίζεται να είναι διευθυντής του πολιτικού Γραφείου του βουλευτή Νίκου Γαλανού (ο οποίος την περίοδο 1989-1993 εκλέγεται 3 φορές βουλευτής με το Συνασπισμό, αλλά το 1993, μετά τη στάση του στο Ειδικό Δικαστήριο όπου συνέβαλε καθοριστικά στην αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου, απεχώρησε από το Συνασπισμό και εκλέχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ).

Ο Μανώλης Αντωνάκος, από το 1993 (σε ηλικία 29 ετών) έως το 1996 (σε ηλικία 32 ετών) ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά (παράλληλα δηλαδή με τη θέση στο γραφείο Γαλανού).

Από το 1995 έως το 1999 ήταν μέλος του Δ.Σ της Διαδημοτικής Επιχείρησης ΑΝΔΗΠ Α.Ε. (Δηλαδή, παράλληλα με τις δύο προηγούμενες θέσεις και όντας Αντιδήμαρχος Πειραιά το 1998).

Την διετία 1996 - 1998 ήταν σύμβουλος του Νομάρχη Πειραιά Χρήστου Φωτίου σε θέματα τουριστικής προβολής του νομού (εν μέρει παράλληλα με τη θέση του στην ΑΝΔΗΠ ΑΕ και όντας Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά).

"Οργανική" του θέση όμως είναι το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Μετά απ' αυτή την αξιοθαύμαστη ανάληψη δοτών θέσεων γεννιούνται πολλά ερωτήματα για τις παράλληλες και πρόωρες ασχολίες του εν λόγω επιλέκτου. Επιπρόσθετα, site που ασχολείται με τα του Πειραιά, κατά το παρελθόν αφού... ξεσκόνισε τον κ. Αντωνάκο, άφησε αιχμές για το αν, πότε και πως υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και πώς είναι δυνατό να κατέχει παράλληλα πολλές δημόσιες θέσεις και μάλιστα ως μέλος διοικητικών συμβουλίων, ως σύμβουλος ή ως διευθυντής πολιτικού γραφείου;

Επιπρόσθετα, από το 1999 έως τον Νοέμβριο του 2004, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορυδαλλού με Δήμαρχο τον Στέφανο Χρήστου. Εκεί, επί των ημερών του ο Δήμος Κορυδαλλού υπερχρεώθηκε και έφθασε στα όρια της πτώχευσης. Πάρα ταύτα, όμως, κατάφερε να μεταπηδήσει στη νομαρχία Πειραιά, όπου τον Ιανουάριο του 2005 με απόφαση του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.

Τέλος, τον Οκτώβριο του 2002, ο κ. Αντωνάκος είχε θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος στην ιδιαίτερη πατρίδα του στα Βάτικα Λακωνίας, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ο κ. Διαμαντίδης, όμως, του επιφύλασσε μια άλλη πολιτική τύχη, καθώς κατά τις ημέρες διακυβέρνησης του νεωπαλαιού ΠΑΣΟΚ των αξιών και των άξιων, τον επανέφερε για να τον αναστήσει...

Δεν έχω, λοιπόν, παρά να ευχηθώ και σε σας αδέλφια, "καλό Πάσχα"!



http://voliotaki.blogspot.com
 
Top