Με μια εναλλακτική συναυλία σύγχρονης και ροκ μουσικής εγκαινιάζονται οι φετινές Εαρινές Συναυλίες του μουσικού τομέα της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού Κερατσινίου, το Σάββατο 9 Απριλίου στις 7.μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ταμπουρίων «Αντώνης Σαμαράκης» (Μ. Ασίας 24 & Παπαναστασίου).
Οι Εαρινές Συναυλίες αποτελούν έναν κύκλο μουσικών συναυλιών που πραγματοποιείται στην καρδιά της άνοιξης, συγκεντρώνοντας το απάνθισμα των μουσικών τμημάτων της επιχείρησης. 
Στο πλαίσιό τους, παρουσιάζονται οι καρποί ενός ολόκληρου έτους δημιουργικής ενασχόλησης με τη μουσική περίπου 1.000 μαθητών, οι οποίοι φοιτούν στα τέσσερα πολιτιστικά κέντρα της ΔΗΚΕΠΟΚ. 
Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην ατζέντα της πόλης, που αποδεικνύει ότι το Κερατσίνι επάξια διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις πόλεις της δημιουργίας.
Οι Εαρινές Συναυλίες οφείλουν την επιτυχία τους στο έμψυχο υλικό τους, το καλλιτεχνικό δυναμικό της ΔΗΚΕΠΟΚ που απαρτίζει τον μουσικό της τομέα. 
Στους κόλπους της επιχείρησης εντάσσονται καταξιωμένοι μουσικοί, που συνδυάζουν το ταλέντο με την παιδαγωγική επάρκεια, καταφέρνοντας εδώ και δύο δεκαετίες να μεταλαμπαδεύουν αδιάλειπτα την αγάπη τους και το πάθος για καλλιτεχνική έκφραση σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές.
Στα τέσσερα πολιτιστικά κέντρα της επιχείρησης διδάσκονται σε παιδιά από 6 έτων και ενήλικες κλασικά όργανα (πιάνο, βιολί, κλασική κιθάρα, ακορντεόν, αρμόνιο και κρουστά), σύγχρονα όργανα (ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο και drums), παραδοσιακά όργανα (μπουζούκι, μπαγλαμάς, τουμπελέκι και κανονάκι), όργανα φιλαρμονικής (ξύλινα πνευστά – φλάουτο, κλαρίνο και σαξόφωνο, χάλκινα πνευστά – τρομπέτα και κόρνο, και κρουστά – ταμπουρά, γκρανκάσα και πιατίνια), καθώς επίσης σύγχρονο τραγούδι, θεωρία – αρμονία-σολφέζ και μουσικοκινητική αγωγή.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με συναυλία έντεχνης και λαϊκής μουσικής την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο και θα ολοκληρωθεί με συναυλία κλασικού ρεπερτορίου το Σάββατο του Λαζάρου στις 7 μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιάλης «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμ. Μπενάκη, 70).


Για κάθε πρόσθετη πληροφόρηση, μπορείτε να απευθύνεσθε στην κυρία Δέσποινα Κυριακίδου (2104610689, 6948548599).



 
Top