Tην διαβεβαίωση ότι το Νοσοκομείο Μολάων θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και να παρέχει τις υπηρεσίες του στους Λάκωνες πολίτες έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος στον Α' επιλαχόντα υποψήφιο Βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Αντωνάκο.
Ο Μανώλης Αντωνάκος  με αφορμή όλα τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα και αφορούν το Νοσοκομείο Μολάων είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , τονίζοντας του ότι: 
"Η λειτουργία του Νοσοκομείου Μολάων είναι απολύτως αναγκαία και επιτακτική για ολόκληρη την Νοτιανατολική Λακωνία αφού παρέχει υπηρεσίες σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες της περιοχής . 
Το ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καταβάλει ολες του τις δυνάμεις  για το σκοπό αυτό και μάλιστα κάτω απο αντίξοες συνθήκες . 
Το ίδιο συμβαίνει και με τους εργαζόμενους στο κέντρο υγείας Νεαπόλεως " 

Και συνεχίζοντας , σημείωσε:
 "Ως Λάκωνας αλλά και ως καταγόμενος απο την περιοχή , γνωρίζω και την αναγκαιότητα ύπαρξης του Νοσοκομείου Μολάων αλλά και την αναγκαιότητα της ενίσχυσής του . 
Θέλω κ, Γενικέ, να με ενημερώσετε επισήμως για το ποιές είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας διαφόρων φημών που κυκλοφορούν ".

Απαντώντας ο Γενικός Γραμματέας Υγείας κ. Πολύζος στον Μανώλη Αντωνάκο τόνισε ότι: 
" Καμία πρόταση επιστημονική ή άλλη , δεν υπάρχει σχετικά με κατάργηση του Νοσοκομείου Μολάων . 
Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι να μην καταργηθεί κανένα Νοσοκομείο . 
Φυσικά , χρειάζεται να υπάρχει συστηματική συνεργασία μεταξύ των Νοσοκομείων , ιδιαίτερα όταν βρίσκονται στον ίδιο Νομό με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες . 
Μέλημα μας επίσης είναι η ενίσχυση του κέντρου υγείας Νεαπόλεως και φυσικά του Νοσοκομείου της Σπάρτης ."

Ο Μανώλης Αντωνάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δήλωση- δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Υγείας , με την οποία ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα .

 
Top