Από το "Γρέκι"
Αλληλοσπαραγμός στη Δεξιά με... σκελετούς από το παρελθόν
Αγριεύει η μάχη μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ με αφορμή την σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή κ. Ευ. Μεϊμαράκη κατά του κ. Γ. Καρατζαφέρη.
Η επιλογή του πρώην υπουργού Άμυνας να κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ότι τον επισκέφθηκε και του ζήτησε να...
 παραλάβει τα γερμανικά υποβρύχια, πυροδότησε πολλαπλές ενδοπαραταξιακές εκρήξεις.
Η σύγκρουση αυτή έγινε μια ημέρα μετά την επιλογή του κ. Καρατζαφέρη να στηρίξει τον τέως Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλήπου βλέπει να αποκηρύσσεται η δημοσιονομική απογραφή του 2004 από τη νυν ηγεσία της Ν.Δ. και να χαρακτηρίζεται εγκληματικό λάθος.
Ο κ. Μεϊμαράκης, στη σκιά των δηλώσεων του κ. Καρατζαφέρη ότι αμνηστεύονται όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί Αμυνας, των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ και της Ν.Δ, άδραξε την ευκαιρία και στόχευσε ευθέως κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ, προκαλώντας την οργή του.
Με την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής το μεσημέρι της Πέμπτης, στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα γερμανικά υποβρύχια, αποκάλυψε ότι ο κ. Καρατζαφέρης τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, ως αρχηγός κόμματος προκειμένου να του ζητήσει από κοντά να παραλάβει τα υποβρύχια.

«Ζητώ εξεταστική για να αποδείξω πόσο συκοφάντες είναι όσοι κατηγορούν τη ΝΔ», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, υπογραμμίζοντας ότι επί των ημερών του ιδίου, όσο και του κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλου «δεν παραγγείλαμε και δεν παραλάβαμε τα υποβρύχια» και στη συνέχεια έριξε τη ρουκέτα προς το ΛΑΟΣ.

Ο κ. Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι ο κ. Καρατζαφέρης τον είχε επισκεφθεί στο Πεντάγωνο και του είχε ζητήσει να παραλάβει τα υποβρύχια και τις τορπίλες, ενώ έβαλε και βουλευτές του ΛΑΟΣ να του καταθέτουν σχετικές ερωτήσεις.

«Στο όνομα του λαϊκισμού ξεχνά ο κ. Καρατζαφέρης ότι βουλευτές του ΛΑΟΣ μου κατέθεταν ερωτήσεις, γιατί δεν παρέλαβα τα υποβρύχια… και να παραγγείλω και τορπίλες» είπε ο κ. Μειμαράκης και συνέχισε: «ο κ. Καρατζαφέρης ήρθε στο Πεντάγωνο ως αρχηγός κόμματος και μου είπε να παραλάβω τα υποβρύχια».

Πριν την επίθεση του «γαλάζιου» κορυφαίου στελέχους ο κ. Καρατζαφέρης με συνέντευξή του, τόνισε (ρ/σ real fm) ότι οι υπουργοί της N.Δ, οι κκ. Σπηλιωτόπουλος και Μεϊμαράκης αμνηστεύονται, όπως και οι πρώην υπουργοί του ΠαΣοΚ.

Στην ομιλία του στη Βουλή, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ: «Η μιλούσε κάποτε για όλο το εύρος. Ας πάμε σε όλο το εύρος λοιπόν. Ο προηγούμενος ΥΠΕΘΑ, ο κ. Μεϊμαράκης, μίλησε για "πλωτό φέρετρο"». Μάλιστα, πριν αποχωρήσει από τη Βουλή, αφού κάλεσε τη Ν.Δ. να συμφωνήσει σε προανακριτική είπε με έμφαση, πως «κάποιος άλλος εδώ μέσα κάνει τον καημένο γιατί φοβάται μην τον ακουμπήσουν».


Υπονοούμενα για βίντεο, ερωτήσεις και προειδοποιήσεις για…αποκαλύψειςΗ επίθεση του κ. Μεϊμαράκη –που ζήτησε Εξεταστική για όλους ανεξαιρέτως τους υπουργούς, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου- εξόργισε τον κ. Καρατζαφέρη. Στενός συνεργάτης του προέδρου του ΛΑΟΣ, χαρακτήρισε «πολιτικό ατόπημα» την επίθεση που του έκανε ο κ. Μεϊμαράκης και στη συνέχεια ακολούθησε σφοδρή επίθεση.

«Ενοχές, ή έρευνες οδήγησαν σε πολιτικό ατόπημα τον κ. Ευαγγ. Μεϊμαράκη. Ουδέποτε υπήρξε η συζήτηση την οποία μετέφερε στη Βουλή. Την διακινούσε όλο το πρωί μεταξύ των βουλευτών, ελπίζοντας ότι θα εμπόδιζε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ να αναφέρει αυτά που ανέφερε» υπογράμμισαν από το ΛΑΟΣ και συνέχισαν στον ίδιο επιθετικό τόνο.

«Μετέφερε με άλλα λόγια ο κ. Μεϊμαράκης, πρακτικές του υποκόσμου στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όποιος μελετήσει τα πρακτικά της Βουλής, όσο ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Μεϊμαράκης, θα καταλάβει πολλά.Τελικά, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Καραμανλή, αποδεικνύει εν τοις πράγμασι, ότι δεν έχει ούτε την δύναμη, ούτε την επιχειρηματολογία, παρά ολισθαίνει σε ίντριγκες, τις οποίες ξέρει πολύ καλά από την εποχή της κίνησης της Βόλβης… Ο κ. Μεϊμαράκης έχει αφήσει ίχνη, όχι τόσο δυσδιάκριτα. Θα ακολουθήσουν νεώτερες αποκαλύψεις».
Ο κ. Μεϊμαράκης σήκωσε το γάντι και στενός του συνεργάτης τόνισε ότι υπάρχει και σχετικό βίντεο που αποδεικνύει τα όσα ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

«Κάτι ξέρει ο κ. Καρατζαφέρης από υπόκοσμο. Εμείς δεν έχουμε ηχογραφημένη συζήτηση, όπως είχε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με τον κ. Λιάσκο, έχουμε όμως βίντεο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη.

Η ανταπάντηση ήταν άμεση και από το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές για την υπόθεση της προμήθειας πυρομαχικών τύπου Leopard.

«Ο κ. Μεϊμαράκης προφανώς φέρει βαρέως το ότι του χαλάσαμε την απευθείας ανάθεση της προμήθειας πυρομαχικών για τα LEOPARD τον Αύγουστο του 2008» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΛΑΟΣ, η οποία συνεχίζεται ως εξής: «Κατά τα λοιπά, παραπέμπουμε στα όσα είπε στη Δικαιοσύνη ο Γενικός Διευθυντής προμηθειών επί υπουργίας του, κ. Βασιλάκος. Ευτυχώς όλοι οι υπεύθυνοι εξοπλισμών δεν είναι άλαλοι».

Ανταλλαγή non paper μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣΗ ηγετική ομάδα της Ν.Δ. δεν άφησε ανεκμετάλλευτη τη σύγκρουση των κκ. Μεϊμαράκη και Καρατζαφέρη και βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στο ΛΑΟΣ. Και αυτό, διότι θεωρούν στη Ν.Δ. ότι με αυτή την υπόθεση βρήκαν την αχίλλειο πτέρνα του κ. Καρατζαφέρη και ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση.

«Όσοι υποκριτικά μιλάνε για «γαλαζο-πράσινο» σκάνδαλο ας μας εξηγήσουν: τα υποβρύχια είχαν ή δεν είχαν τεχνικά προβλήματα; Καλώς ή κακώς δεν τα παρέλαβαν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Ας μας εξηγήσουν όμως γιατί επί κυβερνήσεων της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή, πιέζοντας για την παραλαβή των υποβρυχίων; Μήπως και σε αυτή την περίπτωση έδρασαν ως ΛΑγΟΣ» αναφέρεται σε «γαλάζιο» non paper.

Στο ίδιο σημείωμα, επισημαίνεται ότι η Ν.Δ. πρώτη ζήτησε να διερευνηθεί η σκοτεινή αυτή ιστορία από την πρώτη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης μέχρι και σήμερα, ώστε να λάμψει η αλήθεια. «Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της» υπογραμμίζεται.

Και σε αυτή την κίνηση της Ν.Δ. η αντίδραση του ΛΑΟΣ ήταν άμεση μέσω non paper, στο οποίο αναφέρεται η εξής αιχμηρή επιχειρηματολογία.

«Η ΝΔ θεώρησε ότι τόσο ευάλωτη είναι η θέση των δύο δικών της υπουργών, Μεϊμαράκη και Σπηλιωτόπουλου, που δέχθηκε συμψηφιστικώς να μην ελεγχθεί όλο το ΚΥΣΕΑ του ΠαΣοΚ. Δηλαδή Κώστας Σημίτης, Γιάννος Παπαντωνίου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ακόμη και αυτός, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ως μέλος του ΚΥΣΕΑ. Δηλαδή η ΝΔ εξαίρεσε από την έρευνα δύο πρωθυπουργούς του ΠαΣοΚ και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να μείνουν ανέλεγκτες οι περίοδοι των δύο υπουργών της, Μεϊμαράκη και Σπηλιωτόπουλου. Άξιος ο μισθός τους».
Από το ΒΗΜΑ
 
Top