Με αιχμή του δόρατος τα 30 δισ. προς τις τράπεζες και τη συνεχή λήψη μέτρων ενώ πρώτα διαψεύδονται και με πρωταγωνιστή την πρώην υπουργό Βάσω Παπανδρέου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησαν εκ νέου κριτική στον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ .
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», η κ. Παπανδρέου φέρεται να ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό το 2013 η χώρα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Άσκησε δε κριτική στο γεγονός ότι συνεχώς η κυβέρνηση λέει πως δεν θα πάρει νέα μέτρα, αλλά πάντα παίρνει και ζήτησε την εφαρμογή μιας άλλη οικονομικής πολιτικής.
Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών ανταπάντησε ότι δεν είπε πως δεν θα λάβει νέα μέτρα, αλλά πως δεν θα λάβει οριζόντια μέτρα. Πρόσθεσε δε ότι «αν θέλετε μπορούμε να λέμε ότι είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά πρόκειται για μέτρα γιατί πρέπει να μειωθεί το έλλειμμα».


Η κυβέρνηση δεν έχει πείσει για την ανάγκη να δοθούν 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες, ενώ όταν το είχε κάνει η Ν.Δ, είχαμε «βγει στα κεραμίδια για τα 28 δισ. ευρώ αλλά τώρα κάνουμε κάτι ανάλογο» φέρεται να υποστήριξε η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου. Ζήτησε να δοθούν τα χρήματα στις τράπεζες μόνο με εγγυήσεις, για να εισπράξει την παγία απάντηση του υπουργού Οικονομικών, ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρό τραπεζικό σύστημα. Φυσικά, ο βουλευτής Κώστας Γείτονας, σιγοντάρισε υπέρ των θέσεων του κ. Παπακωνσταντίνου...
Για τις τράπεζες και ο βουλευτής Θανάσης Οικονόμου φέρεται ότι διατύπωσε την πρόταση οι τράπεζες να μην πάρουν το μερίδιο από τα 30 δισ. ευρώ που τους αναλογεί αν δεν προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις.
Για «ανακολουθίες» της κυβέρνησης φέρεται να μίλησε η βουλευτής Σοφία Γιαννακά: «Νιώθω ότι θέλω να υποστηρίξω την κυβέρνηση, αλλά δυσκολεύομαι με τις ανακολουθίες σας . Άλλα λέγαμε με την ακίνητη περιουσία του δημοσίου και άλλα κάνουμε, 50 φορές είπαμε ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα και 50 φορές πήραμε», σημείωσε.


Το ερώτημα αν γίνεται με παρέμβαση της Ελλάδας να μην γίνει η άνοδος των επιτοκίων της ΕΚΤ φέρεται να εξέφρασε ο βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης, ο οποίος πρότεινε επίσης την δημιουργία Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.
Για το ίδιο θέμα, ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης φέρεται να πρότεινε την συγχώνευση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) και ένταξή τους στην Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας.
(Πηγή: kathimerini, ana-mpa)
 
Top