Όπως είναι γνωστό πλέον στο πανελλήνιο, σε πρόσφατες συνεντεύξεις του ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί δεν έχουν πει όλη την αλήθεια στο λαό και ότι αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει. 
Όμως αναρωτιέται καλόπιστα ο καθένας: 
Ποια είναι ακόμα αυτή η αλήθεια που δεν του λέει η πολιτική ηγεσία; 
Όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι το ελληνικό κράτος έχει ανεπίσημα χρεοκοπήσει και ότι βρίσκεται κάτω από Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, όπως αποκάλυψε και ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος πρόσφατα. 
Τι άλλο λοιπόν χειρότερο.....
ακόμα δεν μας έχουν πει και πρέπει να μας το πούνε;

Μια είναι, κατά τη γνώμη μας, η αλήθεια που δεν τολμούν να πουν οι πολιτικοί, αν και μερικοί από αυτούς, οι πλέον ευαίσθητοι, δεν αντέχουν τις «ερινύες».

Και αυτή δεν είναι άλλη από το ότι:
Το πρόβλημα  στη χώρα μας δεν είναι οικονομικό αλλά  πολιτικό.
Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια που δεν τολμούν να πουν οι πολιτικοί. 
Δηλαδή ότι το πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί και το κλειστό ολιγαρχικό πολιτικό τους σύστημα, το λεγόμενο σύστημα της κομματοκρατίας. 
Το σύστημα με τις κληρονομικές διαδοχές του, με τη διαπλοκή του, με την θεσμική ασυλία του και την «προστασία» του από τον κοινωνικό έλεγχο και την τιμωρία. 
Το σύστημα με τις κομματικές επαγγελματικές συντεχνίες του μεταξύ των εργαζομένων για καθυπόταξη των τελευταίων. 
Το σύστημα που βασίζεται πάνω στο τεράστιο κράτος της κομματικής πελατείας και η οποία πελατεία τώρα θα πρέπει αναγκαστικά να δυσαρεστηθεί. 
Εν τέλει το σύστημα, στην κορυφή του οποίου έχουν στρογγυλοκαθίσει κρατικοδίαιτα παράσιτα που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα και ουδόλως νοιάζονται για ανάπτυξη της λαϊκής οικονομίας που θα θέσει σε αμφισβήτηση τα κεκτημένα τους.  


Αυτά δεν τα λέμε μόνο εμείς, αλλά τα λένε πλέον ανοιχτά, όλα τα φωτεινά μυαλά της εποχής μας, Γιανναράς, Κοντογιώργης, κ.λ.π. και φυσικά όλοι οι ανεξάρτητοι bloggers. 

Αυτή την αλήθεια  ίσως θέλει να μας πει και ο κ. Λοβέρδος αλλά διστάζει. Τι άλλο δηλαδή να μας πει για τα οικονομικά; Αφού ότι ήταν να μας πει, μας το είπε ήδη με μια φράση: «Δεν υπάρχει σάλιο». 
 
Top