Πολλές φορές αναρωτιόμαστε «πως θα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε την παρέα κάποιου χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος της παρεξήγησης που έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται ο σεβασμός και να απομακρυνόμαστε;» Μόνο με την αγάπη μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί μέσω αυτής ολοκληρώνονται οι σχέσεις.
Ας δούμε τα στοιχεία τα οποία μας επηρεάζουν αρνητικά: ο εγωισμός, η περιέργεια, η ζήλια, η ανασφάλεια, η αχαριστία, η απαίτηση, ο φθόνος. Ίσως ένα απ΄ τα στοιχεία που συναντάμε συχνότερα είναι η απαίτηση που δημιουργεί παρεξηγήσεις λέγοντας «εγώ πρόσφερα σε ‘κείνον αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε στην αγάπη μου, στη θυσία μου».
Για τα επτά παραπάνω στοιχεία υπάρχουν αντίστοιχα άλλα επτά τα οποία μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι. Για αρχή να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να μη του επιτρέπουμε να υπηρετεί το μίσος. Να σεβόμαστε την προσωπικότητα, την ελευθερία του άλλου και να μην ψάχνουμε να του βρούμε ελαττώματα. Να χαιρόμαστε στη χαρά του συνανθρώπου μας, να μην τον ζηλεύουμε, να μην πειραζόμαστε με τα ελαττώματά του. Ο λόγος μας να είναι ευγενικός, καλός, γλυκός, ώστε να μην ενοχλείται η συνείδηση κάποιου και να μην τον πικραίνουμε. Να λέμε πίσω από το συνάνθρωπό μας μόνο εκείνα που θα μπορούσαμε να πούμε μπροστά του. Άλλωστε όπως έχει ειπωθεί : «Οι μικροί μιλούν ο ένας για τον άλλο, οι μεσαίοι μιλούν για γεγονότα, οι μεγάλοι για ιδανικά και οι άριστοι των ανθρώπων αγωνίζονται να βιώσουν και να εξαπλώσουν τα ιδανικά. Να είμαστε περισσότερο πρόθυμοι να υπηρετούμε παρά να μας υπηρετούν και φυσικά να μην γινόμαστε κουραστικοί-φορτικοί.
Τέλος ας θυμόμαστε ότι «η καλή πρόθεση, η ευγένεια, η διακριτικότητα, τα κατάλληλα λόγια, η προσοχή, χτίζουν και εδραιώνουν τις καλές ανθρώπινες σχέσεις».
 
Top