Προς: -Ν.Ε. Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ
Κοινοποίηση: -Βουλευτές Β’Πειραιά του ΠΑΣΟΚ
-Συντονιστική Τ.Ο. Κερατσινίου του ΠΑΣΟΚ


Αγαπητοί σύντροφοι,

Έχουν περάσει πια δύο ολόκληροι μήνες από τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και ακόμα δε μας έχετε κάνει γνωστές τις εκτιμήσεις σας για τα αποτελέσματα στην Β’ Πειραιά και ανά Δήμο! Δε μας έχετε γνωστοποιήσει τα συμπεράσματα σας για την δραστηριότητα των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς για τους λόγους που οδήγησαν στην ήττα των επιλογών του σε τρεις από τους πέντε δήμους στην περιοχή. Δε μας έχετε κοινοποιήσει τις αποφάσεις σας για την αντιμετώπιση νοσηρών φαινομένων που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής μάχης ,φαινομένων που έφτασαν μέχρι της ανοικτής πολεμικής κατά επιλογών του Κόμματος.


Η κατάσταση αυτή έχει ,με βάση την εμπειρία μου στο Κερατσίνι, οδηγήσει σε μία διαλυτική κατάσταση τις οργανώσεις ,σε ουσιαστική διάσπαση τις δυνάμεις μας που πολλές φορές εκφράζεται και σε δημόσια πολεμική ,σε πολιτική παραλυσία. Είναι φανερό ,ότι τυχόν συνέχιση της κατάστασης αυτής θα οδηγήσει σε αποστασιοποίηση δυνάμεις μας ,θα εντείνει τον φατριασμό και την αντιπαράθεση. Το αποτέλεσμα θα είναι η απουσία του ΠΑΣΟΚ από το πολιτικό γίγνεσθαι στην περιοχή ,η αδυναμία ενιαίας πολιτικής παρουσίας ,η απογοήτευση και η αποστασιοποίηση χρήσιμων δυνάμεων. Το αποτέλεσμα αυτό θα είναι δε ακόμα πιο έντονο ,αφού στελέχη που πρωτοστάτησαν στη στήριξη Δημαρά και αντίθετων με τα δικά μας ψηφοδέλτια σε Δήμους, χαίρουν «αγκαλιάς» ,κομματικών πόστων ακόμα και κρατικών θέσεων κάτι που δημιουργεί πίκρα σε όσους στήριξαν με συνέπεια τις επίσημες θέσεις.




Ως μέλος του ΠΑΣΟΚ αισθάνομαι την ανάγκη να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Σας απευθύνω έκκληση να συνεδριάσετε άμεσα ,να καταλήξετε σε Ντοκουμέντο εκτιμήσεων και με βάση αυτή να γίνουν συνεδριάσεις των Συντονιστικών Επιτροπών και των Συνελεύσεων των Τοπικών.
Θεωρώ ότι είναι η ελάχιστη κίνηση που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή .Ας μην υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι το να αφήσουμε το χρόνο είναι καλύτερο ,γιατί υπάρχουν εντάσεις. Το αντίθετο θα συμβεί.




Συντροφικά,
Ζαχαρίας Ζούπης
 
Top