Σκάνερ ανίχνευσης ζωής θα πρέπει προπάντων να τοποθετηθεί στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών που είναι έντονο. Αντί αυτού, η Ελληνική Κυβέρνηση προωθεί σε πρώτο στάδιο την τοποθέτηση συσκευών ανίχνευσης μετάλλων ως αυτών που χρησιμοποιούνται στα αεροδρόμια.

Με αυτόν τον τρόπο, η Κυβέρνηση θέλει να… πατάξει το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, που ολοένα και αυξάνεται, στην Θεσπρωτική πόλη και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.  Το μέτρο θα εφαρμοστεί στο άμεσο μέλλον, συναντά όμως ήδη τις αντιδράσεις αρκετών κατοίκων και Φορέων, που πιστεύουν, ότι δεν θα μειώσει το πρόβλημα. Από τις πύλες των λιμανιών θα περνούν για έλεγχο επιβάτες αλλά και αποσκευές και στη συνέχεια το προσωπικό των πλοίων θα είναι υπεύθυνο να προχωρά στην ταυτοπροσωπία των επιβατών. «Είναι μια χρονοβόρος διαδικασία, που δεν ...
εγγυάται, ότι θα έχει αποτελέσματα» σημειώνουν αρκετοί.
Το μέτρο ανίχνευσης μετάλλων, θα τοποθετηθεί αρχικά στα λιμάνια Πειραιά, Ηγουμενίτσας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας και σταδιακά σε όλη τη χώρα. Οι υποδομές θα διαμορφωθούν ανάλογα με την έκταση του κάθε λιμανιού.

ΤΟ ΣΚΑΝΕΡ…
Τα σκάνερ ανίχνευσης ανθρώπινης ζωής, η Κυβέρνηση μελετά να τα τοποθετήσει αργότερα, αλλά όπως εκτιμάται θα χαθεί πολύτιμος χρόνος!
Πρόκειται για μια μέθοδο που εφαρμόζουν οι Ιταλοί, όπως έχει γράψει ο «Π.Λ.». Μάλιστα, πρόσφατο είναι το περιστατικό, όπου Αρχές της γειτονικής χώρας έστειλαν… πακέτο πίσω στην Ελλάδα λαθρομετανάστες, τους οποίους εντόπισαν με το συγκεκριμένο σύστημα μέσα στο πλοίο, που είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το σκάνερ λειτουργεί με υπέρυθρες ακτίνες και μπορεί να εντοπίσει την ύπαρξη ανθρώπινης ζωής ακόμη και μέσα σε νταλίκες ή αυτοκίνητα, μέρΗ δηλαδή, που κατά κύριο λόγο κρύβονται οι λαθρομετανάστες.

«Αφού πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, γιατί δεν το κάνουν από τώρα;» ρωτούν Φορείς, που κάνουν λόγο για περιττά έξοδα του Κράτους, σε μια εποχή, που αυτό πρώτο θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα της λιτότητας.

Πρωϊνός Λόγος
 
Top