«Κανείς δεν μπορεί να σε βλάψει, παρά μόνο ο ίδιος ο εαυτός σου», έλεγε ο μέγας Ιεράρχης, Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και δεν είχε άδικο.


Σκεφτήκαμε με πικρία τα λόγια τού μεγάλου δασκάλου, όταν περνώντας από την Πλατεία Λουδοβίκου, του Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά, αντικρίσαμε αλλοιωμένη την πρόσοψη του Αρχαιοπρεπούς και Επιβλητικού κτηρίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.


Είναι ποτέ δυνατόν, αναλογιστήκαμε με οργή και θλίψη, να καταστρέφεται η πρόσοψη ενός κτηρίου που αποτελεί στολίδι και κόσμημα της πόλης, με εμπορικές πινακίδες;


Δεν γνωρίζουμε το ύψος του τιμήματος που προσέφερε ο έμπορας για να βάλει την τεράστια πινακίδα του δίπλα από τους Δωρικούς κίονες του ΕΒΕΠ και να καταστρέψει τα μάρμαρα της πρόσοψης για να ασκήσει την εμπορική του δραστηριότητα, όμως αυτό είναι ανεπίτρεπτο και προσβάλλει βάναυσα την αισθητική της πόλης και την νοημοσύνη των κατοίκων του Πειραιά.


Κάποια πράγματα είναι υπεράνω κέρδους και αδιαπραγμάτευτα γιατί είναι η ίδια η Ιστορία μας.


Πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος και οι λοιπές Αρχές της Πόλης δεν επιτρέπουν ενέργειες που τη δυσφημούν και την προσβάλλουν.


Γιάννης Κανατσέλης
Αρχισυντάκτης της εφημερίδας "ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ"


http://www.pireasnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5205:2011-01-26-09-40-31&catid=41:2010-12-21-08-58-26&Itemid=119
 
Top