Αντιπαράθεση σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, διημείφθη το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Αλέκας Παπαρήγα, στην "Ώρα του πρωθυπουργού".


Για "κοινή συκοφάντηση" κατηγόρησε ο πρωθυπουργός την γ.γ. του ΚΚΕ απαντώντας σε ερώτησή της για τα ελληνοτουρκικά.


"Έχετε ένα μόνιμο τροπάριο" "περί μυστικής διπλωματίας" απάντησε ο κ. Παπανδρέου στην Αλέκα Παπαρήγα, την οποία κατηγόρησε για "ανεύθυνη εικοτολογία που δημιουργεί φοβίες και ηττοπάθεια".


Ο πρωθυπουργός επεσήμανε, αναφερόμενος στην ομιλία του στο Ερζερούμ ότι, "θέλουμε να προχωρήσει η ανάπτυξη των σχέσεων" με την Τουρκία προκειμένου να υπάρξει και σταθερή σχέση.

"Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη" επανέλαβε για μια ακόμη φορά η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: "Σας ρωτάμε ποιος είναι ο συμβιβασμός και τι περιλαμβάνει" ενώ επέμενε ότι "υπάρχει κάποιο σχέδιο συνωμοσίας" λέγοντας ότι "η πολιτική σας στηρίζει τις διεκδικήσεις και τα συμφέροντα της αστικής τάξης".


"Σας έχουν πιάσει στα πράσα" είπε η κ. Παπαρήγα απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι όσα λέει το ΚΚΕ, για τις συζητήσεις με την Τουρκία που αφορούν το Αιγαίο, "δεν είναι απλά θεωρίες".


"Έχετε καταντήσει ο μεγαλύτερος προπαγανδιστής των ακραίων τουρκικών θέσεων" κατηγόρησε ο πρωθυπουργός τη γ.γ. του ΚΚΕ.
 
Top