Με θρησκευτική κατάνυξη, ιδιαίτερη λαμπρότητα και πανηγυρικό τρόπο γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός των υδάτων στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα ενώ η χαμηλή θερμοκρασία δεν εμπόδισε τους νέους να βουτήξουν στα κρύα νερά για να πιάσουν το σταυρό και να δεχτούν την ευλογία...
Η τελετή του αγιασμού των υδάτων εψάλει στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι,χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικαίας κ.κ. Αλέξιου, παρουσία του νέου Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή.
Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του "Ηρακλέους", παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των ενοριών της πόλης, των τοπικών αρχών και πλήθους πολιτών, ενώ δυο ήταν οι θαρραλέοι κολυμβητές, οι οποίοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το σταυρό.
Επίσης τελέστηκε αγιασμός των υδάτων και στην Δραπετσώνα,στο γραφικό λιμανάκι του Αγ. Νικολάου , οπου έγινε  κι εκεί  ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων. 
Εδώ οι θαρραλέοι κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Δραπετσώνας ήταν πέντε...


Οι ευχές όλων αφορούσαν την ελπίδα, τη συναίνεση και την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για να ξεφύγει η χώρα μας αλλά και οι πολίτες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.


Ακολούθησε κοπή της βασιλόπιτας του Δήμου  Κερατσινίου-Δραπετσώνας  στο Πολιτιστικό Κέντρο "Αντώνης Σαμαράκης" όπου ο νέος δήμαρχος μίλησε για την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης και τη νέα εποχή της δημοτικής αρχής στον ενοποιημένο δήμο.
Ζήτησε μάλιστα τη συμμετοχή όλων σε όλα όσα θα προγραμματιστούν για να συμβούν στη νέα αυτοδιοικητική εποχή.
Την κυβέρνηση στην τελετή εκπροσώπησε ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης.
Παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Β’ Πειραιά κ.κ. Γρηγόρης Νιώτης, Δημήτριος Λιντζέρης, Αναστάσιος Νεράντζης, Ιωάννης Τραγάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς και πλήθος πολιτικών και τοπικών παραγόντων.

 
Top