Εκστασιασμένοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ύστερα από την μεγάλη νίκη που πέτυχε η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με σκορ 61-65, παρά την έντονη βροχή και το κρύο, μαζεύτηκαν στο ΣΕΦ για να αποθεώσουν τους θριαμβευτές...
Ήταν 17 Φεβρουαρίου του 2007 όταν ο Ολυμπιακός έφευγε για τελευταία φορά με το ροζ φύλλο αγώνα από το ΟΑΚΑ καθώς είχε επικρατήσει με 89-84 επί του Παναθηναϊκού με έναν εντυπωσιακό τότε Γιάννη Μπουρούση. Αυτή την φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο ανέλαβε ένας άλλος «ψηλός» των «ερυθρόλευκων», ο οποίος πήρε από το χέρι τους Πειραιώτες και τους οδήγησε σε αυτήν την μεγάλη νίκη.


Ο λόγος για τον Ράσο Νεστέροβιτς ο οποίος ήταν υπέροχος σε άμυνα αλλά και επίθεση. Στα καλάθια του Παναθηναϊκού πέτυχε 17 πόντους και κάτω από τα αντίστοιχα «ερυθρόλευκα» ήταν απροσπέλαστος. Ο Ομπράντοβιτς από αλλού την περίμενε και από αλλού του ήρθε. Όλοι είχαν πέσει πάνω στον Σπανούλη και εκείνος σαν ευφυέστατος καλαθοσφαιριστής έπραξε το αυτονόητο. Δεν εκβίασε επιθέσεις αλλά μοίραζε πάσες στους ξεμαρκάριστους συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Λαρισαίος γκαρντ είχε έξι ασίστ, όσες όλος ο Παναθηναϊκός μαζί. Ένας ακόμα παίκτης που σίγουρα δεν περίμενε ο Σέρβος τεχνικός του «τριφυλλιού» να έχει τόσο καλή απόδοση ήταν ο Ζόραν Έρτζεκ. Ο Σέρβος παίκτης των Πειραιωτών ανταποκρίθηκε άψογα στον ρόλο που του ανέθεσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ.


Το σημαντικότερο όμως από όλα ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν «κόμπιασε» στα κρίσιμα σημεία και αντέδρασε, κάτι που του έλειπε τα περασμένα χρόνια κόντρα στον «αιώνιο αντίπαλο» του. Κανείς δεν έχει ξεχάσει τον περσινό τρίτο τελικό στο γήπεδο του Αμαρουσίου, όπου οι Πειραιώτες είχαν χτίσει μία μεγάλη διαφορά μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο και τα «κατέστρεψαν» όλα μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Αυτή η διαφοροποίηση οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στον Ντούντα. Επιτέλους ο Ολυμπιακός έχει Προπονητή στον πάγκο του, ο οποίος ξέρει πώς να χειριστεί τέτοια παιχνίδια. Τόσα χρόνια ο Ομπράντοβιτς «έπαιζε» μόνος του…


Φέτος οι Αγγελόπουλοι έπραξαν σωστά, φέρνοντας την «αλεπού» στο μεγάλο λιμάνι και δίνοντας του την ελευθερία να χτίσει ΟΜΑΔΑ, δεν προχώρησαν σε βαρύγδουπες μεταγραφές, με εξαίρεση του υπερπολύτιμου Βασίλη Σπανούλη. Οι οιωνοί είναι θετικοί και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην χτεσινοβραδινή νίκη. Ίσως φέτος να είναι η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και γιατί όχι και κάτι παραπάνω, κάτι που είχε πετύχει ο Ίβκοβιτς στην τελευταία του παρουσία στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, το triplecrown. 
Λέτε;
sportaction.gr


RedPlanet.gr - Αποθέωση σε Π. Αγγελόπουλο στο ΣΕΦ
Ανέβηκε από redplanetgr. - Περισσότερα επαγγελματικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά βίντεο.
 
Top