Το 7news βρήκε και σας παρουσιάζει τα 10 πιο θανατηφόρα μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο. Δύο πόλεις στην Ρωσία και δύο στην Αμερική, μια στην Ουκρανία είναι ενδιεκτικά μερικά απο τα μέρη που θα πρέπει να το σκεφτείτε διπλά αν θα επισκεφτείτε.




No10-Karachay, Ρωσία
Μεταξύ 1949 και 1961 η μικρή λίμνη Karachay λειτούργησε ως σκουπιδότοπος  ραδιενεργών αποβλήτων. Οι επισκέψεις που ξεπερνούν την μια ώρα στην συγκεκριμένη λίμνη μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο λόγω του υψηλού επιπέδου της ακτινοβολίας.
Νο 9-Linfen, Κίνα
Η πόλη  Linfen είναι μια από τις πιό μολυσμένες πόλεις στη γη. Αν απλώσετε την μπουγάδα σας στο Linfen τα ρουχα σας θα γίνουν  μαύρα πρίν προλάβουν να στεγνώσουν  σύμφωνα με το Mother Nature Network. Το Linfen είναι τοποθετημένο στο κέντρο της περιοχής άνθρακα της Κίνας και αν κάποιος τολμήσει να  περάσει μια ημέρα στην πόλη είναι ισοδύναμο με το κάπνισμα τριών πακέτων των τσιγάρων. Πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται καθημερινά από τις ρυπάνσεις.
Νο8-Los Angeles,ΗΠΑΣύμφωνα με την αμερικανική ένωση πνευμονολογίας ,το  L.A είναι η πιο μολυσμένη πόλη στις ΗΠΑ.. Τα υψηλά επίπεδα του όζοντος στον αέρα θα βλάψουν τους πνεύμονές σας σημαντικά επιστήμονες προβλέπουν ότι περισσότεροι από 18.000 κάτοικοι του Los Angeles πεθαίνουν πρόωρα κάθε έτος ως συνέπεια η ατμοσφαιρική ρύπανση. Τελικά η τηλεόραση τα δείχνει τελείως διαφορετικά απο την πραγματικότητα.
Νο7- Το δέλτα του Νίγηρα, Νιγηρία
Έχει υπολογιστεί ότι μεταξύ 1.2 έως 1.7 εκατομμύριων τόνων του πετρελαίου έχει ανατρέψει στο δέλτα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 50 ετών. Οι διαρροές είναι το αποτέλεσμα της κακής συντήρησης των σωλήνων καθώς επίσης και δολιοφθορων. Το δέλτα του Νίγηρα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος υγρότοπος στον κόσμο και η διαρροή πετρελαίου έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη ζημιά στα έλη και την άγρια φύση .
Νο6- Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, οι βιομηχανίες και η γεωργία είναι οι κύριες πηγές ρύπανσης του Λονδίνου και των περιοχών τριγύρω. Το Ηνωμένο Βασίλειο εκπέμπει το περισσότερο οξείδιο αζώτου στον κόσμο, έχοντας επιπτώσεις άμεσα σε 1.5 εκατομμύριο ανθρώπους .Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι οι κάτοικοι του Λονδίνου έχουν 9 χρόνια λιγότερης ζωής λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Νο5- Dzerzhinsk, Ρωσία
Μεταξύ του 1930 και του 1998 πάνω από 300.000 τόνοι των χημικών ουσιών πετάχτηκαν εδώ. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι  έχουν επηρεαστεί από τα αέρια νεύρων Sarin και VX. Οι χημικές ουσίες είναι παρατημένες από τον ψυχρό πόλεμο όταν λειτούργησε το Dzerzhinsk ως κύρια περιοχή παραγωγής για τα χημικά όπλα.
Νο4-Phoenix-Mesa-Scottsdale, HΠΑ
Έχοντας πάρει τον τίτλο ως η χειρότερη πόλη του 2010 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή η περιοχή έχει μολυνθεί από τις μηχανές πετρελαίου, τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας και τις περιοχές κατασκευής.
Νο3- Ποταμός Citarum, Ινδονησία
Είναι ο πιο μολυσμένος ποταμός ολόκληρου του κόσμου. Πέντε  εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κατά μήκος των ακτών του ποταμού. Η ασιατική τράπεζα ανάπτυξης έχει συμβάλει με $500 εκατομμύρια δολάρια για να καθαρίσει τον συγκεκριμένο ποταμό.
Νο2- Λα Oroya, Περού
Το 2007, το Λα Oroya χαρακτηρίστηκε από το ίδρυμα σιδηρουργών ως η πιο  μολυσμένη περιοχή στον κόσμο. Από το 1992 οι εγκαταστάσεις μεταλλείων και οσμηρών στην περιοχή έχουν προκαλέσει τεράστια μόλυνση διοξειδίου μολύβδου, ψευδάργυρου, χαλκού και θείου. Σύμφωνα με το περιοδικό Time, το 99 τοις εκατό των παιδιών στο Λα Oroya έχουν επίπεδα μόλυνσης του αίματος που υπερβαίνουν τα αποδεκτά όρια.
Νο1- Chernobyl, Ουκρανία
Στις 26 Αυγούστου 1986, οι ουκρανικές εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας στο Τσέρνομπιλ υπέστησαν ένα ισχυρό πλήγμα μετά την ισχυρή έκρηξη σε έναν από τους αντιδραστήρες του , οδηγώντας στην απελευθέρωση 100 φορές περισσότερη ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα από τι απελευθερώθηκε  από την πυρηνική βόμβα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι το 1945. Η περιοχή που κάλυψε η ραδιενεργός τέφρα 19 μιλίων γύρω από τις εγκαταστάσεις είναι ακόμα και σήμερα κατοικήσιμη.
 
Top