Ποιος είναι ο καλύτερος Hacker; H απάντηση που θα δώσουμε δεν είναι σωστή αφού σίγουρα οι καλύτεροι δεν έχουν συλληφθεί. Εμείς θα σας αναφέρουμε τους 10 καλύτερους hacker και επιτεύγματα τους οι οποίοι όμως πιάστηκαν από τις αρχές.





Νο10- John T. Draper
Γεννημένος το 1944 στις ΗΠΑ. Εκπαιδευμένος από την Αεροπορία ο Draper είναι ο  θρυλικός hacker που πρώτος έσπασε τον κώδικα των τηλεφώνων και μια φανταστική φιγούρα για όλους τους προγραμματιστές υπολογιστών στον κόσμο. Όλα ξεκίνησαν όταν ως εργαζόμενος ως μηχανικός όταν βοήθησε δύο τυφλά παιδιά με ένα παιχνίδι που έβγαζε ήχους και που υπήρχε μέσα σε ένα κιβώτιο δημητριακών να κάνουν δωρεάν  τηλεφωνήματα μέσω του συστήματος κερματοδεκτών. Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Captain Crunch, ο Draper διέδωσε τη χρήση του συριγμού και έναν πλήθος άλλων phreaking τεχνικών. Αν και τα εγκλήματά του δεν ήταν εντυπωσιακά η επίδρασής του στον κόσμο των υπολογιστών ήταν.

Νο9- Kevin Mitnick
Ανάλογα με ποιους ρωτάτε, ο Mitnick είναι ένας από τους καλύτερους hacker που έχει ζήσει ποτέ ή ο άνθρωπος που απλά βρισκόταν στην σωστή θέση την σωστή στιγμή.. Παρότι το FBI τον είχε ονομάσει «ο πιο καταζητούμενος hacker στον κόσμο» στην δίκη του τα στοιχεία για τις παρανομίες του δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακά και πέρασε μόνο έξι χρόνια πισω από τα σίδερα της φυλακής. Το σίγουρο είναι ότι ήταν ο hacker με τις περισσότερες εμφανίσεις σε τηλεοπτικά κανάλια αφού πάνω στο όνομα του δόθηκε τεράστια δημοσιότητα. Έχοντας εισβάλει σε πολλά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και κλέβοντας δεδομένα από αυτά, τον καταδίκασαν σε φυλάκιση για ηλεκτρονικά εγκλήματα και κατοχή πλαστών στοιχείων. Ο Μίτνικ απέκτησε πολλούς υποστηρικτές που πίστευαν ότι η τιμωρία του ήταν υπερβολική και τον θεώρησαν σαν τον μεγαλύτερο χάκερ της εποχής μας καθώς επίσης και ως τον καλύτερο hacker.
Νο8-Adrian Lamo
Σήμερα, ο Lamo είναι ένας υψηλού προφίλ δημόσιος ομιλητής και βραβευμένος δημοσιογράφος. Στο παρελθόν ήταν ένας hacker που εκμεταλλευόταν τα δίκτυα των επιχειρήσεων όπως τη Microsoft και τους New York Times. Ονομάστηκε ο  «άστεγος hacker », αφού  χρησιμοποιούσε internet café και  βιβλιοθήκες,  κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα βράδια ζούσε  στα εγκαταλειμμένα κτήρια.

Νο7- Sven Jaschan
Ο Γερμανός Sven Jaschan ήταν ένας 17 έτων έφηβος  όταν εξαπέλυσε στο διαδίκτυο τους ιους Sasser και Netsky . Αυτοί οι δύο ιοί εξέθεσαν μια ευπάθεια των Windows, και η επίδραση τους δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους υπολογιστές. Καθιστούσαν ανίκανα τα δίκτυα των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, ενώ δημιούργησαν πρόβλημα με  τη διακοπή των πτήσεων των  αερογραμμών και ολόκληρων δορυφορικών συστημάτων. Καταδικάστηκε  ως ανήλικος από τη γερμανική κυβέρνηση.
Νο6- Dmitri Galushkevich
Το 2007, η Εσθονία και η Ρωσία συγκρουστήκαν με αφορμή την  αφαίρεση των αγαλμάτων της προ-σοβιετικής εποχής. Όταν υπέστη η Εσθονία τη χειρότερη επίθεση hacker  στην ιστορία της την ίδια χρονική περίοδο, το πιο εύκολο ήταν να κατηγορηθούν οι Ρώσοι. Η επίθεση υπερφόρτωσε τους κεντρικούς υπολογιστές σε όλη τη χώρα με συνέπεια την  διακοπή όλων των μορφών εμπορίου. Στο τέλος, ο ένοχος κρίθηκε ο Dmitri  Galushkevich, ένας εικοσάχρονος Ρώσος ο οποίος ζούσε  στην Εσθονία. Μερικοί ακόμα προτείνουν ότι Galushkevich ήταν ένα ρωσικό ενέχυρο, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ οποιαδήποτε στοιχεία για να υποστηριχθεί εκείνη η αξίωση.
Νο5- Robert Tappan Morris
Στον γιο πρώην μέλους της NSA  επιστήμονα Robert Morris δόθηκε η ονομασία του μαύρου hacker όταν εξαπέλυσε το πρώτο σκουλήκι υπολογιστών στο διαδίκτυο. Εκείνη την  ημέρα, ο Morris όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι έφτιαξε το σκουλήκι  Morris για να αξιολογήσει απλά το μέγεθος του Διαδικτύου. Εντούτοις, ήταν σαφές ότι είχε άλλα σχέδια για αυτήν την υπερβολικά αντιγραφή του σκουληκιού που γονάτισε έφερε το Διαδίκτυο.
Νο4-Kevin Poulsen
Γνωστός και ως Dark Dante o «Hannibal Lector του εγκλήματος υπολογιστών» o Kevin, Poulsen κέρδισε μια Porche μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού KISS FM όταν κατέλαβε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές του σταθμού χωρίς να μπορεί κάποιος άλλος να καλέσει!! Επίσης βρίσκεται πίσω από το «κατέβασμα» όλων των τηλεφωνικών γραμμών του πιο γνωστού τηλεοπτικού προγράμματος των ΗΠΑ. Αφού συνελήφθη σε ένα σουπερμάρκετ καταδικάστηκε για πέντε χρόνια, και ενώ ήταν στην φυλακή δούλευε ως δημοσιογράφος και αργότερα εκδότης των Wired News.
Νο3- Raphael Gray
Γνωστός και ως Curador, ο Gray, ένας έφηβος από την Ουαλία, επιμένει ότι προσπαθούσε να βοηθήσει με το να επιστήσει την προσοχή για ελειπή συστήματα ασφάλειας. Εντούτοις, οι ενέργειες του μιλούν από μόνες τους αφού κατάφερε να κλέψει  26.000 ονόματα πιστωτικών καρτών αμερικανών, βρετανών, και καναδών πελατών το 2000. Παρά τα αμφιλεγόμενα κίνητρά του, παραμένει ένας από τους εντυπωσιακότερους hackers δικτύων μέχρι σήμερα.
No2-Jonathan James
O James είναι ο πρώτος έφηβος hacker (16χρονών) ο οποίος μπήκε στην φυλακή. Ο νεαρός James μπήκε στους υπολογιστές της NASA και έκλεψε λογισμικό αξίας 1.7 εκ. δολαρίων από τους servers. Μεγάλη του επιτυχία επίσης ήταν όταν εγκατέστησε κερκόπορτες στην Defense Threat Reduction Agencyη οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο των βιολογικών, χημικών, συμβατικών, πυρηνικών, και πρόσθετων απειλών όπλων στις ΗΠΑ.
Νο1- Gary McKinnon
Γνωστός ευρέως ως Solo, ο Σκωτσέζικος θεωρητικός McKinnon χάκεψε τα δίκτυα  του Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του υπουργείου άμυνας, της NASA, και του ναυτικό. Ηθελε να αποδείξει ψάχνωντας μέσα σε όλους αυτούς τους servers ότι η Αμερικάνικη κυβέρνηση κρύβει την πραγματικότητα σχετικά με τους εξωγήινους.
Η περίπτωση του McKinnon βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, και οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι αξίζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς πάσχει απο το σύνδρομο Asperger. Εντούτοις, οι ΗΠΑ. Θεωρουν ότι όλα αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες.
 
Top