Ένα εξαιρετικό λεύκωμα των ΕΛΤΑ.

 

''Όλα ξεκίνησαν όταν τα Χριστούγεννα του 1991 είδαν το φώς κάποια γράμματα παιδιών με παραλήπτη τον Άι Βασίλη. Τα ανοίξαμε, τα διαβάσαμε με προσοχή, το περιεχόμενο τους ήταν τόσο συγκινητικό, τόσες ευχές, τόσα όνειρα, τόσο λαχτάρα για την......
αγάπη και τη γενναιοδωρία που συμβολίζει ο πιό αγαπητός Άγιος των παιδιών''.

'Ετσι προλογίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το εξαίρετο άλμπουμ-λεύκωμα που εκδόσανε πρόσφατα, με περιεχόμενο επιστολές που έστειλαν μικροί μαθητές στον Άι Βασίλη, με διεύθυνση άγνωστη και εκ των πραγμάτων διαχειρίστηκαν από το αρμόδιο γραφείο των Δημοσίων Σχέσεων της επιχείρησης μας.

Συνεχίζοντας ο πρόλογος αναφέρει. ''Με πρωτοβουλία μας, οι μικροί αυτοί φίλοι μας, άρχισαν να λαμβάνουν χειρόγραφες απαντήσεις , για να μην αφήσουμε το παιδικό όραμα του Άι Βασίλη να πεθάνει ή να αλλοιωθεί, σύμφωνα με την ξενομανία που η εποχή μας επιβάλλει. Επιστολές σταλμένες από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για να δώσουμε στα παιδιά τη χαρά πως το καθένα πήρε απάντηση στο δικό του γράμμα και στο δικό του όνομα, πως κάποιος νοιάστηκε γι' αυτό. Έκτοτε, κάθε χρόνο όταν πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, στα γραφεία μας φθάνουν χιλιάδες γράμματα, χιλιάδες μικρές προσδοκίες, αποτυπωμένες αγνά και αθώα μ' όλη την αγάπη και πίστη των παιδιών στο μαγικό , το φανταστικό, το ονειρικό...''.

''Διαβάσαμε τι γράφουν ''οι μικρές αθώες ψυχές'' και πόσο κοντά είναι στα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον καιρό μας. Όχι για αυτά που νομίζουμε ''σοβαρά και μεγάλα'', αλλά για εκείνα τα ξεχασμένα και ανείπωτα που τα έχουμε θάψει στο βάθος του υποσυνείδητου και βγαίνουν δειλά στα όνειρα μας, για να μας δείξουν πόσο σφάλαμε όταν νομίσαμε πως βρήκαμε λύσεις και απαντήσεις, σε όλα αυτά που μας απασχολούν''.

Το περιεχόμενο του λευκώματος είναι χωρισμένο σε 12 μέρη,που καθένα απ' αυτά χωριστά, αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι, ενός πράγματι προσεγγμένου συνόλου. Υπάρχει αναφορά για τα Γράμματα στον Άι Βασίλη, για το που μένει ο Άγιος και πως βρίσκει τα σπίτια των παιδιών, για το τι ζητούν τα παιδιά, τι γράφουν για την οικογένεια τους, το πως τα παιδιά νοιάζονται για τους άλλους, το ότι τα παιδιά ζητουν με επιστολές την παγκόσμια ειρήνη, το ότι ζητούν επιτυχία στις σπουδές και πρόοδο, γράφουν γιατί πιστεύουν,τι γράφουν οι μεγαλύτεροι για τους μικρότερους, αλλά και τα γράμματα των μεγάλων και τέλος η απάντηση των ΕΛΤΑ στα παιδιά.

Στην απάντηση ο ΕΛΤΑ προσεγγμένα αναφέρει ότι ''...ο Άι Βασίλης διάβασε το γράμμα σου με πολύ προσοχή, ευχαριστήθηκε για τις ευχές σου και σκέφτηκε τις επιθυμίες σου. Σίγουρα δεν θα σε ξεχάσει στο πέρασμα του από τη γη. Ακόμη κι αν δεν προλάβει να κάνει στάση στο σπίτι σου, σίγουρα θα σου στείλει ένα γλυκό φιλί, μόνο για σένα, και όλη την αγάπη του.Ποτέ δεν σε ξεχνά...Η κάρτα με τις ευχές που σου στέλνει ο Άι Βασίλης μέσω των ΕΛΤΑ, ας είναι πάντα φορτωμένη με χιλιάδες δώρα στο ταξίδι της φαντασίας και των ονείρων σου...''

Την επιμέλεια του λευκώματος είχε η συνταξιούχος πλέον συνάδελφος, γνωστή σ' όλους μας, Βούλα Θεοτοκάτου, και στο λεύκωμα ο ΕΛΤΑ, κάνει ειδική μνεία ''ευχαριστόντας την θερμά για την πολύτιμη συνδρομή της στην έκδοση του βιβλίου αυτού''.,

Η συνταξιούχος συνάδελφος, πρώην μέλος του Συλλόγου μας, κα Βούλα Θεοτοκάτου-Τσαπάρα, τέως Προϊσταμένη Δημοσιών Σχέσεων ΕΛΤΑ, είναι γνωστή σε όλους μας για την πρωτότυπη και μοναδική ιδέα που από το 1991 εμπνεύστηκε και δημιούργησε την υπηρεσία του Αη Βασίλη, συλλέγοντας με αγάπη όλα τα γράμματα που ταχυδρομούνταν με παραλήπτη τον Άγιο. Γράμματα από μικρούς και μεγάλους, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κάθε ένα από αυτά αποτελεί και ένα θησαυρό συναισθημάτων, μικρές υπενθυμίσεις για τα πιο σημαντικά πράγματα της ζωής μας.

Με πρωτοβουλία της ξεκίνησε η αποστολή χειρόγραφων απαντήσεων στο κάθε παιδί χωριστά. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να μείνουν αναπάντητα τόσα ερωτήματα, τόσες προσδοκίες, τόση λαχτάρα. Απαντήσεις που στάλθηκαν για να μην χαθεί, να μην αλλοιωθεί το όραμα του Αη-Βασίλη, όπως η σύγχρονη εποχή μας επιβάλλει.

Με την βοήθειά της πραγματοποιήθηκε η επιλογή των γραμμάτων που περιέχονται στο βιβλίο που εκδόθηκε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία «Γράμματα Αη-Βασίλη».Είναι γράμματα που δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο αφού πολλά από αυτά περιλαμβάνουν εξομολογήσεις, όνειρα και ευχές, που ποτέ δεν ξεστομίστηκαν σε συνανθρώπους μας, παρά στάλθηκαν στον Άγιο, για να «λειτουργήσει» ως λυτρωτής της κάθε ανείπωτης επιθυμίας.

Την ιδέα της έκδοσης αυτής την αγκάλιασε με αγάπη ο Πρόεδρος του Δ.Σ, κος Π. Βουρνάς, ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Χ. Βαρσάμης, ο Γεν. Δ/ντης κος Δ. Κυριακίδης, και παρά τις οικονομικές δυσχέρειες αποφασίστηκε η έκδοση αυτή την οποία ανέθεσαν στη Δ/νση Φιλοτελισμού για την υλοποίησή της. Πράγματι, ο Άγγελος Στούμπης, Δ/ντης Φιλοτελισμού με τις συμβουλές του κ. Μωυσή Κωνσταντίνη και τη συνεργασία του Δ/ντη Διοίκησης & Επικοινωνίας κ. Γιώργου Βλασσόπουλου και τους άξιους συνεργάτες του Γ. Ντζούρα, κ. Νίκο Απέργη, και Στέλλα Κοβάτση, καθώς και την συνεργάτιδά του Μαριλένα Οικονόμου, που ανέλαβε το γραφιστικό μέρος και το στήσιμο του βιβλίου, είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση του εξαίρετου Λευκώματος, το οποίο πωλείται σε όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα και συστήνουμε σε όλους να το αγοράσουν. Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν σε Ιδρύματα για τα παιδιά.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, σε όλους τους συντελεστές της έκδοσης αυτής και ιδιαίτερα στην αγαπητή μας Βούλα Θεοτοκάτου, που όλα τα χρόνια της στον ΕΛΤΑ, ήταν ενεργό και αποτελεσματικό μέλος του ΠΑΣΠΑΑΣΕ-ΕΛΤΑ.

http://www.paspaase.gr/

http://diametakomistes-elta.blogspot.com/
 
Top