ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Τι ακριβώς συμβαίνει με το βουνό πίσω από τις Σιταποθήκες; Εδώ και χρόνια καταπατείται από μάντρες, φορτηγά, ανταλακτικά, παλιοσίδερα, σκουπίδια,στάβλους και πολυκατοικίες που ξεφυτρώνουν ανεξέλεγκτα.
Μήπως ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τον χώρο που ανήκει σε εμάς και τα παιδιά μας; Εχει ξαναγίνει ,παλιότερα, προσπάθεια αλλά ως συνήθως η ανομία κέρδισε. 
Είναι θέμα αξιοπρέπειας να σταματήσουμε να μένουμε άπραγοι μπροστά στο αίσχος που αντικρύζει όποιος επισκεφτεί το πίσω μέρος των γηπέδων.
Είναι δυνατόν μπροστά να αθλούνται εκατοντάδες παιδιά και όχι μόνο ,και ακριβώς πίσω από τους τοίχους να επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες βρωμιάς και παρανομίας;
Είναι δυνατόν τόσα χρόνια όλοι να κλείνουμε τα μάτια μας;Τι είδους κοινωνία είμαστε;Τι είδους γονείς είμαστε ; Τι παράδειγμα δίνουμε στα παιδιά μας;
Θα μπορούσε να γίνει ένα υπέροχο πάρκο για όλους εμάς που δεν έχουμε ούτε πεζοδρόμιο να περπατήσουμε .Πως το ανεχόμαστε; 
H καινούργια δημοτική αρχή η οποία έχει ούτως η άλλως δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα αποδόσει το βουνό στους δημότες του Κερατσινίου πρέπει επιτέλους να σπάσει τον τοίχο της σιωπής και της μαφίας .Κανένας δεν τολμάει να τα βαλει μαζί τους ,όλοι ξέρουν και όμως όλοι σιωπούν. 
Και να μην δεχτούμε ότι είναι θέμα χρημάτων.Είναι θέμα βούλησης. Καλύτερα να μείνει το βουνό ανεκμετάλευτο έστω για βόλτα παρά να απειλείται όποιος τολμήσει να διασχίσει την περιοχή.Προκαλούμε τον Κο Δήμαρχο να κάνει το πείραμα.
Ζητάμε να αδειάσει το βουνό από τα παράνομα στοιχεία και να ορειοθετηθεί ως δασική περιοχή η οποία δεν θα μπορεί ούτε να καταπατηθεί ούτε να χτιστεί.
Μετά τιμής
ΑΝAΓΝΩΣΤΡΙΑ
 
Top