"Βαρύ" το κλίμα στον ΚΤΕ εργασίας του ΠΑΣΟΚ
«Είναι βίαιες αποφάσεις με αβέβαιο μέλλον», «δεν μπορείτε να μας φέρνετε συνέχεια προ απροόπτου», «είναι απαράδεκτη η διαδικασία του  κατεπείγοντος», «ξαχάσατε παντελώς την ανάπτυξη»: δεν πρόκειται για φράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά για  επιχειρήματα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τα οποία άσκησαν δριμεία κριτική στον ΚΤΕ Εργασίας (που συνεδριάζει από το μεσημέρι  σε «ηλεκτρισμένο κλίμα») στους υπουργούς  Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Εργασίας κ. Λ. Κατσέλη. Αφορμή το περιεχόμενο των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις και τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ.
Οι περίπου 20 βουλευτές που έχουν λάβει τον λόγο «σφυροκόπησαν» τους δύο  υπουργούς και  εξέφρασαν την δυσφορία τους  όχι μόνο σχετικά με συγκεκριμένες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις αλλά και  για το γεγονός ότι κάθε τρεις και λίγο θεσμοθετούνται από το «παράθυρο» νέα Μνημόνια με σκληρότερα μέτρα, με την μορφή των επικαιροποιημένων κειμένων που δεν έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή.
Για τον ίδιο λόγο ζήτησαν εάν έρθει ξανά νέο Μνημόνιο  προς προσάρτηση στο αρχικό τον Φεβρουάριο, να τεθεί προς έγκριση στο κοινοβούλιο.
Όσον αφορά επίσης τις ΔΕΚΟ, αν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκαν πως πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν «ρετιρέ», τόνισαν πως δεν πρέπει να εφαρμόζονται με ισοπεδωτικό τρόπο οι ρυθμίσεις.
Οι δύο υπουργοί ανέλυσαν το περιεχόμενο των ρυθμίσεων και επισήμαναν την κατ’ αυτούς  αναγκαιότητά του, αλλά αυτό δεν τους γλίτωσε από την «γκρίνια»  κατά την συνεδρίαση της ΚΤΕ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΑΣ: Να τα αφήσουν αυτά οι ψευτοπαλληκαράδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.Αν διαφωνούν πραγματικά με τα ισοπεδωτικά αυτά μέτρα να τα καταψηφίσουν αύριο στην Βουλή!!!
 
Top