Η Ελένη Πριοβόλου παραλαμβάνει το βραβείο της για το «Οπως ήθελα να ζήσω» Η Ελένη Πριοβόλου με το βιβλίο της «Οπως ήθελα να ζήσω» κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, υπερέχοντας σε ψήφους-sms αναγνωστών, της Σοφίας Νικολαΐδου («Απόψε δεν έχουμε φίλους»), του Νίκου Δαββέτα («Η Εβραία νύφη»), του Πάνου Καρνέζη («Το μοναστήρι»), του Κώστα Ακρίβου («Ποιος θυμάται τον Αλφόνς») και άλλων συγγραφέων που είχαν εκδώσει το 2010, είχαν ξεχωρίσει από την κριτική και είχαν φτάσει στη «βραχεία λίστα».

Για το φετινό βραβείο ο αριθμός του κοινού που ψήφισε (6.239) σχεδόν διπλασιάστηκε από πέρυσι, δείχνοντας, κατά τη διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ, Κατρίν Βελισσάρη, ότι το βραβείο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού.
Για τη «βραχεία λίστα» είχαν ψηφίσει περί τα 1.000 μέλη των 280 Λεσχών Ανάγνωσης, από τις οποίες προκύπτει το 50% του τελικού αποτελέσματος, ενώ το άλλο 50% από την ψήφο των αναγνωστών.
Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε χθες σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία της συγγραφέως, για την οποία το Βραβείο Αναγνωστών είναι «πολύ σημαντικό».
Παρών ήταν και ο Θανάσης Καστανιώτης, στον εκδοτικό οίκο του οποίου το Βραβείο Αναγνωστών έχει πέσει τέσσερις από τις έξι φορές που έχει απονεμηθεί από το ξεκίνημα του θεσμού, που έχει και φίλους και εχθρούς. Κατά την άποψή του «το αναγνωστικό κοινό ακολουθεί το Βραβείο Αναγνωστών».
Η Ελένη Πριοβόλου είναι συγγραφέας κυρίως παιδικών βιβλίων. Το «Οπως ήθελα να ζήσω», που απευθύνεται σε ενηλίκους, μας μεταφέρει στην Αθήνα του τέλους του 19ου αιώνα, εποχή έντονου πολιτικού κλίματος.
Το βραβείο είναι ένα έργο του εικαστικού Δημήτρη Αϊδίνη.
 
Top